www.vakantiehuizenlapalma.nl

Een warme lome dag op de Atlantische oceaan bij het Canarische eiland La Palma.

Begin van een warme augustus dag op La Palma bij Tazacorte.

We hebben afgelopen winter weinig regen gehad aan de westkant van La Palma. Veel te weinig. Gelukkig is tijdens één van de regendagen de neerslag in de vorm van sneeuw gevallen. Dit heeft tijdens het smelten in de dagen er na, langzaam in het poreuze lava van La Palma kunnen dringen, i.p.v. via de Barranco de Las Angustias naar zee te stromen. We waren bang dat deze zomer een warme zou worden waardoor de natuur wel eens een flinke tik zou kunnen krijgen.

De tuimelaars die we tegenkomen bij La Palma zijn ook vrij loom.

Maar we hebben tot nu toe een hele milde zomer gehad. Onze tuin staat er prachtig bij en de natuur doet het ook redelijk goed. Op dit moment, eind augustus, hebben we de eerste warme periode op La Palma. Maar gelukkig is het een ongebruikelijke vochtige warmte. Doet een beetje denken aan Nederlandse warmte. Met het grote verschil dat het niet gaat omweren aan het eind van de dag. En dat de nachten, althans op de hoogte waar wij wonen, lekker afkoelen.

Langzaam ontstaat er een wolkenband boven de kustlijn van La Palma,die even later overgaat in een nevel.

Overdag zoeken we regelmatig ons heil op of aan zee. Maar zelfs daar is te merken dat het warm is. Er hangt een sluier over het eiland en de zeedieren die we tegenkomen zijn ook zeer loom. De tuimelaars willen wel een beetje spelen bij het bootje, maar het moet niet te hard gaan.

De schildpadde die we op zee ontmoeten moeten we zelfs wakker maken voor een foto.

De zeeschildpadden die ‘s middags tegenkomen spannen de kroon. Ze houden een heuse siësta. Ze worden zonder uitzondering pas wakker als we al een tijd lang met het bootje en draaiende motor naast hen liggen. Hilarisch om te zien hoe suf ze zijn als ze wakker worden. Aan het einde van zo’n warme dag steekt er toch vaak nog een lekker verfrissend windje op uit zee richting de centrale krater op La Palma.

Einde van een dag op de Oceaan op La Palma.

Eerder geplaatste artikelen met info, tips, en foto’s van het Canarische eiland La Palma.

Beleef La Palma !