www.vakantiehuizenlapalma.nl

“Waarom hebben wij Limburgers en de Arabieren kamelen ? “

Broederliefde en bonito's op La Palma.

De broers Roger en Marcel hadden elkaar jaren niet gezien. En het leek hun te gek om samen een dag te gaan vissen op La Palma. Tijdens onze ontmoeting vanmorgen in de haven was één van de eerste vragen die ze stelden of ik uit Rotterdam kwam. Ja, kunst met mijn accent. Je hoeft, door hun zachte G trouwens geen hogeschool gehad te hebben om vast te stellen waar de gebroeders vandaan komen.

Dancing with Sharks. Marcel had bij zijn eerste haai wat moeite om haar onder controle te krijgen.

Voor mensen die elkaar lang niet gezien hebben is het een lekker op elkaar ingespeeld stel. Ik noem geen namen. Maar één van de twee had wat moeite met al die ingewikkelde knopjes op de reel. Je hebt ongeveer 50 procent kans om het goed te doen. Maar nee. Bij vrijwel iedere run werd de verkeerde keuze gemaakt. Schipper elke keer bijna een hartverzakking. Maar onze Limburgse vrienden niet. Bleven gewoon lachen en riepen zelfs dat deze pruik niets voorstelde en dat hij wel erger gehad had.

Marcel met zijn tweede haai op La Palma.

Lang leve de lol. Ook als een haai niet onder controle gekregen werd en hij nu waarschijnlijk toch met schaafwonden op zijn onderbenen rondloopt. Niet klein te krijgen die zuiderlingen, leek het wel. Tijd dus om er iets groter aas aan te doen. En niet één hengel zoals voorgesteld werd, maar twee. (zoete wraak)

Simultaan drillen van roggen op La Palma.

Toen er vervolgens twee flinke roggen tegelijk gehaakt werden die ieder een andere kant op gingen, dreigden de glimlachen van onze twee Limburgse gebroeders te verdwijnen. Dan is het dus tijd dat de schipper inspringt en de vissers een beetje motiveert. De mannen gevraagd of zij wisten waarom Arabieren kamelen hebben en wij Limburgers.

De zwarte ronde rog van Roger kan onthaakt worden.

En kijk, gelijk waren de lachende gezichten weer terug en werden de roggen met hernieuwde krachten te lijf gegaan. Oh ja, zou ik haast vergeten. ‘De Arabieren hadden eerste keus.’  Maar ze mogen ze houden die kamelen. Daar kun je volgens mij lang niet zo mee lachen.

En uiteindelijk ligt ook de ruigstaart pijlstaartrog van Marcel naast de boot.

video’s            diapresentatie              vissen

 

vakantiehuizen

Beleef La Palma !