www.vakantiehuizenlapalma.nl

La Palma vissen. Bonito en Wahoo, verschillende vissen met verschillend gedrag.

Vissen op Bonito op La Palma.

Afgelopen week was Mischa voor de negende maal op La Palma. Hij had de voorgaande keren al van alles gevangen; haaien, roggen, tonijnen etc. Hij wilde deze keer wel eens op gevarieerd klein spul vissen waar hij over gelezen had op de site. Hij vertelde ‘s morgens dat zijn ouders de middag ervoor gezien hadden dat er wat bonito aangeland werd door beroepsvissers. Dat is vroeg, begin mei. Maar toch ook maar een rondje gemaakt over open water met een hoop herrie (klapperaars) achter de boot. Veel vertrouwen had ik niet, want er waren wel stormvogels maar geen activiteit. Ineens gaan er echter drie hengels krom. Aan de twee hengels die we in onze handen hadden kwamen de bonito’s keurig binnen. De vis aan de derde onbemande hengel wist zichzelf te onthaken. Op zich bijzonder. Want het even geduurd om het juiste kunstaas te ontwikkelen. Maar als een bonito dit kunstaas pakt zit het vaak als een muur zo vast. Verspelen doe je ze dan ook maar zelden. Bovendien heeft het kunstaas vrijwel niet te lijden van een bonito aanbeet en dril. Zo’n stukje kunstaas gaat ontelbare bonito’s mee.

Kunstaas voor het vissen op Bonito op La Palma.

Toen de eerste twee bonito’s van dit seizoen al een tijdje in de koelbox lagen, kwam ik er achter dat Misscha nog niet eerder bonito gevangen had. Dus de vissen alsnog uit de koelbox gehaald om ze op de gevoelige plaat vast te leggen voordat ze in carpacho, sashimi en stakes omgetoverd werden. De volgende visdag ging Arwed,de vader van Mischa, mee. We hadden het stiekeme plan om zijn ouwe heer een grote rog te laten vangen. Met die twee bonitokoppen als aas zouden we wel zo´n vloerkleed moeten kunnen haken. Maar hoe anders liep het…

Vissen op La Palma op Wahoo

Voordat we op de rog gingen vissen, sleepten we nog een rondje met pluggen op wahoo. Want die had Mischa nog op zijn verlanglijstje staan. En hij had geluk, we doken er die dag vol in. Alleen waren deze zwemmende metaalscharen niet aan het azen, maar alleen maar nieuwsgierig het kunstaas aan het betasten. Aangezien ze geen handen hebben doen wahoo’s dat met hun bek. Gek word je daarvan. Ze bijten slechts heel even in je plug en laten gelijk weer los. Ik dacht dat ik met het vervangen van de dreggen door dubbele haken de oplossing had. Helaas, we hadden uiteindelijk een groot aantal in het kunstaas happende wahoo’s nodig om er vier te kunnen haken. Waarvan we uiteindelijk slechts één kleintje hebben geland. De rest wist te ontsnappen door zich van de haak te ontdoen of gewoon de plug te slopen. De eerste gehaakte vis, een zwaar exemplaar, heeft ons alle hoeken laten zien. Iedere keer weer veranderde hij van richting en kwam daarbij regelmatig akelig dicht bij een boei aan een zware ketting.  Maar uiteindelijk hadden we hem in een veiliger zone en meezwemmend onder de boot. Komt geheel onverwacht toch nog de haak er uit. Dat wordt dus verder sleutelen aan het haaksysteem van pluggen. Want ik weiger om met zwaar materiaal en grote haken op hoge snelheid op deze pluggenslopers te gaan vissen. Dan komen deze snelheidsmonsters helemaal niet meer tot hun recht. Heerlijk om deze super sportvissen aan licht materiaal te vangen. Dat je soms één op één loopt met voor iedere wahoo een kapotte plug, daar kan ik mee leven. Maar al die gesloopte pluggen en dan alsnog die vissen verspelen is knap frustrerend.

Gesloopt kunstaas voor het vissen op wahoo op La Palma.

video’s            diapresentatie              vissen

 

vakantiehuizen

Beleef La Palma !