www.vakantiehuizenlapalma.nl

De vloek is eindelijk verbroken. Ramon vangt vandaag zijn eerste haai op La Palma.

Helaas, eergisteren weer geen haai maar een rog voor Ramon op La Palma.

Je zou er haast bijgelovig van worden. Iedere keer dat Ramon trachtte een haai te vangen op La Palma, lukte het niet. De dag ervoor, de dag er na, iedere keer werd er wel haai gevangen door gasten. Maar als Ramon het probeerde, helaas. Hij ving van alles, maar niet die zo gewenste haai. Het werd haast een obsessie voor hem. De laatste weken werden er vrijwel iedere dag wel één of meerdere haaien gevangen door gasten bij zijn vader op het bootje. Nu zou het dus moeten lukken. Eergisteren, net terug van vakantie in Nederland, meteen een poging gewaagd. Volop actie, maar weer geen haai. Gisteren gingen opa en papa samen vissen en Ramon zei al; ” Nu zul je zien dat jullie wel een haai vangen.” Maar de oudjes gingen gisteren slepend vissen op tonijn en mahi-mahi. Dus dat zou niet gebeuren.

Aasvissen vangen op La Palma.

Vanmorgen weer een poging gewaagd samen met opa Joop en vriendje José. De eerste aanbeet liet niet lang op zich wachten en moest haast wel van een haai zijn. Het anker losgegooid en er achter aan. Maar Ramon kon hem niet houden. De veel sterkere José, die aan Canarisch worstelen doet, nam het over. Maar ook deze kleine krachtpatser moest zijn meerdere erkennen in de vis. Papa zijn beurt. Die kreeg de vis tot half water, maar daar bleef de vis staan bonken, zonder ook nog maar een centimeter naar boven te komen. Onmiskenbaar een grote amberjack aan veel te licht materiaal. Kansloze missie met de 50/00 nijlon, die het dan ook na een half uur begaf.

Opperste concentratie op La Palma. Want het lijkt er nu toch echt op dat het een haai is.

De volgende vissen waren een aantal, op één na, niet te stoppen grote roggen. We hadden al afgesproken dat we de volgende sessie op een andere stek zouden doen. Want hier viel niet te vissen. Die vissen die we hier haken zijn allemaal veel te groot voor de mannetjes en dit materiaal. Toen niemand er meer in geloofde begon de baitrunner ineens te krijsen. Haai ? Het leek er wel op. En na aanvankelijk heel wat lijn verloren te hebben kon onze kleine pechvogel langzaam weer lijn  terug winnen. Toen het langgerekte lichaam van de haai diep onder de boot verscheen, begon onze kleine geluksvogel haast te hyperventileren. Na wat corrigerende opmerkingen van pa en opa , was hij weer bij de les en kon de haai even later geland worden. Die glimlachen van die twee apen zullen nog wel een paar dagen op hun gezichten blijven staan. Een haai, een echte haai !

Eindelijk, Ramon heeft zijn eerste haai te pakken.

video’s            diapresentatie              vissen

 

vakantiehuizen

Beleef La Palma !