www.vakantiehuizenlapalma.nl

Begin helaas te oud te worden voor het rogvissen vanaf het strand op La Palma.

De goede oude tijd van het rogvissen vanaf het strand op La Palma.

Jarenlang, was naar mijn mening, één van de mooiste visserijen hier op La Palma die op grote roggen vanaf het strand. Het bestand aan een flinke variëteit aan verschillende roggensoorten was zo groot dat succes vrijwel verzekerd was. In de winter zaten ze op werpafstand van het strand. In de zomer als de oceaan vlak en het water kraakhelder is, zaten ze vaak iets verder en bracht ik het aas met de kano weg.

Gericht op zware rog vissen vanaf het strand op La Palma.

Een prachtige visserij, hakken in het zand en sleuren maar… of zelf gesleurd worden. Maar met de bouw van de nieuwe havenpier bij Tazacorte is de stroming verder van het strand af komen te liggen. En de laatste jaren is er daardoor bij een rustige oceaan vrijwel geen fatsoenlijke vis meer te vangen. Alleen als de oceaan ruw is en er grote golven op het strand rollen en het water erg troebel is, azen de roggen nog kort onder het strand.

Landen van roggen in de branding op La Palma.

Het nadeel is dat de jaren bij me gaan tellen. Ik geef het niet graag toe, maar ik begin te oud te worden voor die ongein. In het verleden is het een aantal malen kantje boord geweest. Een paar keer heb ik maar net, met heel veel inspanning, uit de grote branding kunnen komen. En het aantal situaties dat ik maar ternauwernood de staart met giftige stekel van een rog heb kunnen ontwijken, zijn niet op twee handen te tellen. Op het ene moment liggen de roggen muurvast in de branding om op het volgende moment onverwacht vol gas naar je toe te komen. Veel sneller dan je kunt rennen door het water. Er komt een keer een eind aan je geluk.

Kilometers maken in de branding om een adelaarsrog te landen op La Palma.

Met de boot heb je nog steeds volop actie tijdens het rog vissen. De roggen zitten er. Dat is niet het probleem. Maar als je met een rustige oceaan niets vangt vanaf het strand en je met grote golven aan jezelf begint te twijfelen of je nog wel snel en fit genoeg bent, is het tijd om te stoppen met het strandvissen. Zou zonde zijn om als nog te eindigen als Steve Irwin. Het is mooi geweest.

Ontwijken van een pijlstaartrog op La Palma.

video’s            diapresentatie              vissen

 

vakantiehuizen

Beleef La Palma !