www.vakantiehuizenlapalma.nl

Middagje vissen op het Canarische eiland La Palma met schipper die ‘ even kijkt’.

Eric met klein haaitje.

Na twee maanden droog staan eindelijk weer eens gevist. Ben 7 dagen per week aan het werk geweest aan een appartement. Zag tijdens het werken vanaf het dakterras iedere dag de boten uitvaren op de tonijn. Was niet altijd even leuk om dan te moeten verven, tegelen, etc.

Berend drilt pijlstaartrog op La Palma.

Werd vorige week benaderd door Eric en Berend of ik tijd had om met hen te gaan vissen. Graag zelfs. Maar had geen idee hoe de visserij was. Waarschijnlijk zouden we op de tonijn gaan. Hoorde ik ‘s morgens in de haven van buurman Wim del Arte dat er wel tonijn was gevangen maar niet in de hoeveelheden van verleden jaar. En bovendien was het feest nu over.

Berend met een kleine haai op La Palma.

Plannen gewijzigd en gaan bodemvissen met de mannen. Eerts even slepen op barracuda tot het tij keerde en geankerd op een zandplaat. In de hoop dat er naast rog ook wat haai zou zitten, aanvankelijk  een lichte hengel ingezet. Helaas, direct een rog aan dit sprietje. Je zag de biceps van Berend met de minuut verder opzwellen tijdens de lange dril.

Eric in gevecht met gele ronde rog

Vervolgens alleen nog maar met de zwaardere hengels gevist. Kon niet anders. Wel jammer want naast vier verschillende soorten rog, werden er door de mannen ook nog drie kleine haaien gevangen.

Wie heeft wie te pakken.

Aan die zware hengels waren die kleine rakkertjes natuurlijk nog vol energie als ze bij de boot kwamen. En deden hun uiterste best hun kwelgeesten, tijdens het onthaken en foto’s maken, terug te pakken.

Bij het terug kijken van de paar video fragmenten kwam ik er achter dat ik sinds kort stopwoordjes heb. ‘Even kijken.. ‘  Komt waarschijnlijk doordat ik te weinig gevist heb de laatste tijd en vanaf het dakterras alleen maar af en toe even heb kunnen kijken naar de visboten op zee. Die stopwoordjes moet ik zien kwijt te raken en ik weet hoe. Meer en vaker vissen dus !

Even kijken

video’s            diapresentatie              vissen

 

vakantiehuizen

Beleef La Palma !