www.vakantiehuizenlapalma.nl

Pijn lijden tijdens het vissen op grote roggen op het Canarische eiland La Palma.

Eén van de twee enorme zwarte ronde roggen van Jurgen op La Palma.

Jurgen is al diverse malen met vismaten bij ons op La Palma geweest. Nu logeert hij echter met vrouwlief in onze tuin. Dit keer geen visvakantie dus. Maar een reishengel zit er altijd wel bij zijn bagage. En of ik zin en tijd had om een ochtendje met hem te gaan vissen. Dat werden er dus twee.

Eén van de vijf grote vlinderroggen van Jurgen op La Palma.

Op de vraag wat Jurgen voor visserij zou willen doen, antwoorde hij dat ik dat maar moest beslissen. Volgens mij had Jurgen de voorgaande keren wel roggen gevangen maar geen echte grote. Al dacht hij van wel. Maar alles is relatief. Gericht op grote roggen dus. De 130 ponds stand-up hengel voorzien van een 75 kilo nijlon topshot. Daar moet je toch wel wat geweld mee los kunnen laten op die onderwater ufo’s.

Spierballen kweken op La Palma.

Jurgen heeft dus nu ook grote, nee hele grote roggen op zijn lijstje staan. En….spierpijn ! De eerste ochtend had hij gelijk drie roggen van de buitencategorie te pakken. De ergste spierpijn slaat meestal een dag over en juist toen moest hij weer aan de bak en ving hij vijf of zes van die stealth bommenwerpers. Voor iemand met een kantoorbaan is dat toch een redelijke aanslag op je lijf.

Vlinderrogje op La Palma voor Jurgen.

Maar deels is dat zijn eigen schuld. Ik had hem verteld dat het mogelijk was om hem op het strand af te zetten voor fatsoenlijke foto’s van zijn monsterroggen. Maar hij ving liever nog zo’n bak dan kostbare tijd verliezen met die omslachtige en tijdrovende manier van foto’s maken. We hebben wat opnamen gemaakt met zijn nieuwe go-pro speeltje. Daarop kun je niet echt goed zien hoe groot die vissen waren, maar dat maakt hem niet uit. Hij vist niet voor de foto’s maar voor de beleving. En die is door de spierpijn zo mogelijk nog mooier. Pijn is Fijn ! Hoewel ik niet weet of hij daar op dit moment ook zo over denkt.

Snelzwemmende adelaarsrog voor Jurgen op La Palma.

video’s            diapresentatie              vissen

 

vakantiehuizen

Beleef La Palma !