www.vakantiehuizenlapalma.nl

Hangen aan te grote vissen is zwaar afzien op het Canarische eiland La Palma.

Vers aas vangen voor het vissen op haai.

Mano wilde proberen een haai te vangen op La Palma. De vorige visdag had hij een aanbeet gehad van een haai maar niet gehaakt. Deze tweede visdag stond voor hem dan ook voornamelijk in het teken van HAAI. En mocht hij geen haai vangen… Iets anders was ook goed als hij maar aan zijn hengel kon hangen. Er zit op het moment zoveel aasvis rond het eiland dat je zelfs met verenlijnen overdag makreel kunt vangen. Heel bijzonder voor La Palma. Maar het was deze dag geen enkel punt om super verse makreel te vangen. De grote hoeveelheid aasvis baarde me ook wel een beetje zorgen. Want de haaien hebben nu natuurlijk geen enkel probleem om zich vol te vreten.

ook met de spierballen van Pa kwamen de te grote vissen niet omhoog aan het 50 ponds materiaal.

De manier om de te grote roggen te vermijden is om het aas ruim boven de bodem aan te bieden. Maar als je dan een hele tijd zit te wachten wil je wel eens wat actie. Dus laat je af en toe je onderlijn met een klein stukje aas naar de bodem zakken om hopelijk een kleine rog te haken. Vergeet het maar. Klababber ! Iedere keer dat hij dat probeerde haakte hij direct een te grote rog dat aan zijn 50 ponds materiaal niet omhoog te krijgen was. Zelfs niet met hulp van zijn vader. Paps was die dag de enige die aan zijn 130 ponds materiaal die bommenwerpers omhoog kreeg. Het leek wel of er alleen maar oversize roggen zaten.

Mano wil hangen aan een vis. Nou dat kon vandaag.

De laatste twee aanbeten van de dag waren echter een mooie climax. Senior en junior hingen tegelijkertijd aan een vis. En zelfs Pa was op een gegeven moment bang dat hij de vis niet kon houden. Maar uiteindelijk kregen onze krachtpatsers beide vissen, na een hectisch half uurtje aan de hengel hangen, toch naast de boot. Mano had vuurrode en deels ontvelde handpalmen van de krachtsinspanning. Je kunt wel stellen dat hij er helemaal door heen zat.

De laatste aanbeet van de dag was gelukkig wel te landen door Mano.

Maar ja, na zo’n heroisch gevecht met een grote vis moet je er natuurlijk wel even mee op de foto alvorens hem te onthaken. Om de gehavende handjes te beschermen tegen nog meer schade had hij de veel te grote lashandschoenen aangetrokken. Met de nodige moeite kon hij de ruigstaartrog naast de boot houden. Maar vis en visser paste niet helemaal in beeld en Mano moest de lijn dus dichter bij de rog vasthouden.

Ruigstaartrog met een hele lange staart.

Ruigstaartroggen hebben toch al een lange staart. Maar dit exemplaar had wel een hele lange. Nee zeg wat gebeurde er. Terwijl Mano de lijn aan het overpakken was, kwam de staart van de pijlstaartrog uit het water en tikte met het ruwe uiteinde Mano achter op zijn schouder en in zijn nek. Dat was de druppel. Het manneke had het toch al helemaal gehad en dan gebeurt er zo iets. Hij schrok zich de v-nk-t-r-ng. Dat was de druppel. Hij moest even bijkomen van de schrik en inspanning. Natuurlijk bij zijn moeder en niet bij die ongelofelijke lompe schipper en vader. Want die twee bruten vonden het eigenlijk best wel geinig, het toepasselijke schouderklopje dat Mano van die rog kreeg. Want dat schouderklopje had onze vissmurf immers dik verdiend.

Even van de schrik bekomen bij mama.

video’s            diapresentatie              vissen

 

vakantiehuizen

Beleef La Palma !