www.vakantiehuizenlapalma.nl

Déjà vu. Kleine jongens worden groot. Vissen op het Canarische eiland La Palma.

Neefje Tom als 10 jarige vastgebonden aan een bolder, vissend op grote roggen.

We woonden nog maar net op La Palma toen neefje Tom hier kwam logeren. Het manneke was helemaal verzot op vissen dus dat kwam mooi uit. We dachten dat hij het wel wat zou vinden om een vis te vangen die zwaarder was dan hij zelf. Voor de zekerheid hebben we toen alles maar aan elkaar gebonden. De hengel met een harnas aan Tom, en Tom met een veiligheidsriem aan een bolder op de kade.

Kleine Tom met een vis zwaarder dan hemzelf op La Palma.

Nu, tien jaar later logeert Tom weer bij ons. Hij is inmiddels groter dan zijn oom dus hoeft niet meer vastgebonden te worden. Volgens zijn vader slaat hij met zijn lompe kracht de snaren van zijn tennisracket om de haverklap aan barrels. We waren dus benieuwd hoe hij zich met dat lange lijf zou houden als er een flinke rog aan de andere kant van de hengel te keer gaat.

Tom werd deze week 21 en er kwamen ook een aantal grote roggen op zijn feestje.

Opa Joop en ondergetekende waren het er over eens dat het voor iemand uit de game-boy generatie nog geen eens zo beroerd ging. Al waren de roggen niet zo groot als we gehoopt hadden, moest hij regelmatig toch flink aan de bak en werden zijn rug-en armspieren flink op de proef gesteld. Kleine jongens worden groot.

Een fraaie vlinderrog vangen op je verjaardag op La Palma.

Tien jaar later….

video’s            diapresentatie              vissen

 

vakantiehuizen

Beleef La Palma !