www.vakantiehuizenlapalma.nl

Vissen op Canarisch eiland La Palma, vissen op bonito met spinhengels en poppers.

Bonito vissen op La Palma.

Er zijn door de beroepsvissertjes hier op La Palma de hele winter door bonito’s gevangen. Dit hoort echter niet zo te zijn. In Canarische wateren hebben een flink aantal grote vissersboten voortdurend al voerend en elkaar afwisselend, de bonito’s heel lang vast weten te houden. Hierdoor waren deze scholen in de war en volgden ze hun vaste migratieroute niet langer.

Vissenop bonito op La Palma.

De normale gang van zaken is dat eind mei de bonito’s weer bij La Palma beginnen te arriveren. Eerst zijn ze haast niet te stoppen en racen ze als gekken langs het eiland. Later, in de zomer, blijven ze dan bij voldoende aasvis en de juiste watertemperatuur een tijd op dezelfde plek hangen. Daar zitten we op te wachten. Hopen dat het weer zo wordt als twee jaar geleden jaar. Dat je met spinhengels en poppertjes helemaal uit je dak kan gaan. Feest !

Vissen op bonito met spinhengels op La Palma..

Het lijkt er op dat dit inderdaad gaat gebeuren. Vandaag waren we in het noorden aan het slepen met kleine inktvisjes op mahi mahi. Klapt er plotseling een wahoo op dit lichte spul. Na drie spectaculaire oppervlakte sprongen natuurlijk de 45/00 fluorcarbon doorgebeten. Pluggen en een lure met stalen onderlijn  ingezet voor wahoo. Nee wat gebeurt er. Drie hengels krom. Echter geen wahoo, maar bonito’s. Bonito’s aan grote pluggen met stalen onderlijn. Het moet niet gekker worden. Het lijkt er op dat het weer bal gaat worden met de bonito’s deze zomer op La Palma.

 

video’s            diapresentatie              vissen

 

vakantiehuizen

Beleef La Palma !