Vissen op La Palma, Escolar rasposo = Escolar Clavo = Olievis op La Palma.

La Palma vissen, slangenkop makreel.

Escolar (in het nederlands, olievis of slangenkop makreel en in het latijn Ruvettus pretiosus) is een apart verhaal. Wetenschappers vermoeden dat deze rovers uit de diepzee met de kop 45 graden schuin omhoog in het water hangen om zo hun prooien van onderen af te grijpen. Ze leven overdag op dieptes van meer dan 600 meter maar komen ‘s nachts bij weinig maanlicht omhoog tot 150 meter onder de oppervlakte om te jagen. 

Mario met escolar op la palma

Escolars wordt slangenkopmakreel genoemd vanwege de naar binnen staande tanden die werkelijk overal in de bek en gehemelte en kieuwbogen geplaatst zijn. Wat een escolar beet heeft laat hij niet meer los. Bovendien geneest een beet van een escolar nooit meer. Makkelijk te begrijpen waarom de beroepsvissers op la palma een dikke bananen deken over een ongewild gevangen escolar gooien en met een machete zijn kop er vanaf proberen te hakken.

La Palma vissen, escolar.

Escolar is haast niet met blote handen vast te pakken aangezien deze rover op iedere schub 2 stekels heeften de rugvin vol grote punten zit. Het vlees is bijzonder lekker. Maar je kunt er slechts een klein stukje van eten, en dan nog uitsluitend van de gril of barbecue. Het vlees van escolar werkt namelijk ontzettend laxerend.

Joop met escolar op La Palma.

video’s            diapresentatie              vissen            fotoblog              visserslatijn

 

vakantiehuizen

Beleef La Palma !