www.vakantiehuizenlapalma.nl

Vissen op La Palma. Geen vogelbekdier of w.c.eend maar een trompetvis.

vissen la palma trompetvis

De Trompetvissen zijn, zoals de op hen lijkende fluitbekvissen weer onderdeel van een grotere vissenfamilie de ‘straalvinnigen’ waaronder ook de in Nederland voorkomende zeenaalden en zelfs stekelbaarsjes vallen.

Trompetvissen zijn lange slanke vissen die tot een meter lang kunnen worden. Maar in vergelijking met de soepele aalachtigen en murenen zijn trompetvissen echte stijve harken. Op dat stijve lichaam staan de vinnen op hun iets naar beneden gebogen achterlichaam. Hiermee zwemmen ze behoedzaam over het rif en langs rotswanden en proberen zo min mogelijk op te vallen. Dit doen zij door: of een positie in te nemen met hun kop naar de bodem, zodat ze lijken op zeegras of gorgonen, of zij zwemmen zo dichtbij een andere vis, dat het lijkt alsof zij daar onderdeel van zijn. Zo’n vis moet dan wel,  wat kleur betreft, enigszins op hen lijken
Vanuit deze camouflage beoefenen zij ook de jacht op kleine visjes, die zij, als ze dicht genoeg genaderd zijn,  naar binnen zuigen met hun lange buisvormige bek. Trompetvissen zijn echter niet makkelijk met kunstaas te verleiden. Als je van de kant vist, zitten er vaak meerderen tegelijk vlak achter je aas aan als dat vlak bij de rotsen komt. Maar pakken ho maar. Werp je daarna een levend aasvisje voor hun musikale neus, is het meestal bingo. Vooral rond de zuidpunt van La Palma kom je veel trompetvissen tegen.

 

video’s            diapresentatie              vissen

 

vakantiehuizen

Beleef La Palma !