www.vakantiehuizenlapalma.nl

Vissen op het Canarische eiland La Palma op wahoo, de snelste vis op aarde.

La Palma vissen. Vissen op La Palma op wahoo.

Oh nee !
Wahoo is waarschijnlijk de snelste vis op aarde. In Hawai wordt deze vis ‘ono’ genoemd. Het is in de (Engelstalige) viswereld een bekend grapje dat als een wahoo met meer dan 70 km per uur op je aas klapt, je eerst enthousiast ‘wahoo’ roept. Als de vis dan even later met de zelfde snelheid richting de boot zwemt, en je het niet bij kan draaien, roep je vertwijfeld  ‘Oh no’.
Toch is het niet zo’n moeilijke vis om te vangen. Aan lichter materiaal is het zaak om de eerste run te overleven, dan is de strijd meestal wel gewonnen.
Op la Palma is, of was, wahoo een standvis. Wat op niet veel plaatsen op aarde voorkomt. Daarnaast bezoeken ook migrerende scholen af en toe het eiland. Ik ben bang dat we het in de toekomst alleen nog maar met de migrerende bezoekers moeten doen. Als standvis zijn ze vermoedelijk grotendeels weggevist. Wanneer beroepsvissertjes zien dat ik wahoo naast de boot onthaak, worden ze haast gek. Je ontkomt er, voor de goede vrede, dan niet aan om de man de wahoo aan te bieden. Is voor zo’n visser een heel dik dagloon. Daar gaat je catch and release.

 

video’s            diapresentatie              vissen

 

vakantiehuizen

Beleef La Palma !