www.vakantiehuizenlapalma.nl

Foto’s en video maken van een lastige hamerhaai op het Canarische eiland La Palma.

stand up dril van een lastige hamerhaai op La Palma.

Eergisteren kwamen we, met een andere visser, voor de westkust van La Palma een enorme hamerhaai tegen. We zagen deze hamerhaai van een meter of vier pas toen we er al bijna met het bootje bovenop zaten. De vis met de vreemde kop liet zich in een vloeiende beweging wegzakken en was in een mum van tijd onder de boot verdwenen. Bovendien waren we met lichte hengels aan het vissen op witte marlijn en hadden we niet het juiste materiaal bij ons om op dit formaat haaien te vissen.

Hamerhaai op la palma.

Gisteren was Arie de Ligt aan boord, met wel het juiste materiaal. Deze vakantie wilde Arie proberen stand-up te vissen op het zware werk. Zijn eigen gebouwde zware stokken waren voorzien met reels gevuld met griezelig sterke dyneema lijnen. Met dit materiaal zou het wel moeten lukken een dergelijke haai te drillen.

Hamerhaai op La Palma.

We waren nog maar net aan het vissen, eigenlijk nog niet op haai. Want daar zat de schipper nog verse aasvissen voor te vangen. Toen Arie zonder twijfel geen rog maar een vrij zwemmende vis haakte. Aan het zware materiaal zagen we al vrij snel een kleine hamerhaai onder de boot verschijnen.

Hamerhaai op La Palma.

Veel te zwaar materiaal voor zo’n vis. Arie was absoluut niet moe van deze dril. Maar wat erger was dat de haai dat ook niet was. Al vissen we weerhaakloos en zat de haak keurig in de mondhoek, echt prettig is het niet om zo’n wildebras te onthaken. Ook als schipper ben je best gehecht aan je vingers.

Hamerhaai op La Palma.

Besloten om de buitenmodel haai maar eventjes uit te laten razen, en dan meteen wat onderwater foto’s en video te maken van deze vreemde speling van de natuur. Want apart blijft het, een hamerhaai met die grote spoiler aan zijn kop waardoor het lijkt alsof zijn ogen op steeltjes staan.

Lastig hamerhaaitje naast de boot op La Palma.

Het maken van foto’s en video was makkelijker gezegd dan gedaan. De nog volledig frisse hamerhaai trakteerde ons op een wervelende show naast de boot. Hierbij vloog het beest regelmatig onder de boot, richting motoren en had hij het zelfs voorzien op de onderwatercamera. Het resultaat was dat de opnamen werkelijk dramatisch waren. Vooral veel beelden van water en lucht. Maar op den duur een ook wat beter hanteerbare vis, zodat deze rakker uiteindelijk netjes onthaakt kon worden.

Wild hamerhaaitje naast de boot op La Palma.

video’s            diapresentatie              vissen

 

vakantiehuizen

Beleef La Palma !