www.vakantiehuizenlapalma.nl

Materiaal test qua lifting power van jigging-master set op Canarisch eiland La Palma.

Test jigging-master set

Ik heb hier op La Palma regelmatig gasten die tijdens het vissen op roggen hier hun materiaal willen testen voordat ze naar exotische oorden gaan voor extreme visserijen. Ik had samen met Lesley een aantal jaren geleden twee dezelfde jigging-sets gekocht van een gerenomeerd Amerikaans merk waar we uitermate content mee waren. Tijdens een trip naar Panama kwam Lesley er echter achter dat hij er toch niet de kracht mee op een vis kon los laten die soms nodig was. Op zoek gegaan naar een jigging stok met meer lifting-power. Uiteindelijk krijg ik een enthousiast bericht van hem dat hij een Japans hengeltje had aangeschaft dat bij een hengel/lijn hoek van 90 graden 18 kilo slipdruk kan hebben en bij een hoek van 60 graden zelfs bestand zou zijn tot 36 kilo slipdruk. De reel moet een slipweerstand van 100 lbs kunnen leveren.

Heb je dat wel eens geprobeerd 36 kilo slipweerstand op een hengel? Dan staan alleen je schoenen nog in de boot ! Nu vis ik zelf al sinds jaar en dag met Tiger-sticks. Zijn onverwoestbaar, maar hebben helaas maar beperkte lifting power.

We waren nu werkelijk benieuwd wat die blank van die jigging-master stok aan zou kunnen. De reel volgedraaid met dyneema met een breeksterkte van 59 kilo. De slip ingesteld op 14 kilo op strike-positie en 22 kilo bij full-drag. Dus ruim onder de maxima die de fabrikant aan geeft.

Jigging-master jigging set, griezelig sterke Japanse Dreumes

Hier op La Palma hebben we het voorrecht dat we redelijk gericht op grote roggen kunnen vissen. Ideale omstandigheden dus om de specificaties van dat Japanse rietje eens op waarheid te controleren. Bij de eerste vlinderrog die gehaakt werd waren we al om. Gewoon griezelig wat dat dunne stokkie kan hebben en wat een lifting-power. Dat kleine Japannertje wil maar één ding: ” Zich zelf strekken! “. Binnen vierenhalve minuut lag de vis naast de boot. Vol zelfvertrouwen, of misschien zelfs wel overmoedig, zouden we de volgende vissen nog sneller naar boven rammen. Helaas, uitgebogen haken, lijnbreuk, haken los trekken. Er is altijd een zwakste schakel. Ons pezige Japannertje doorstond de absurde mishandeling echter lachend. Zwaar onder de indruk zijn we er van.

Ik heb geen belangen bij het noemen van een hengelmerk of leverancier, ik wordt niet gesponsord en heb er eigenlijk zelfs een hekel aan om merknamen te noemen. Maar deze keer maak ik een uitzondering.

Zoek je een hengel met een enorm liftvermogen en heb je geen lengte nodig is dit Japanse rietje misschien iets voor je. Voor meer informatie kun je terecht bij Erik Vleming van www.biggameshop.nl

video’s            diapresentatie              vissen

 

vakantiehuizen

Beleef La Palma !