www.vakantiehuizenlapalma.nl

Vissen met het komische duo Peppi en Kokki op het Canarische eiland La Palma.

s Avonds slepen met kunstaas op La Palma

Mijn ouwe heer en neef Tom zijn op het moment hier op vakantie op La Palma. Om te vissen natuurlijk. Ze hadden hele stoere verhalen dat ze het eiland zouden gaan verkennen en gaan wandelen. Maar wat wij van te voren al vermoedden, is bewaarheid. Vissen, vissen, vissen dus. Zelfs als ze ‘s morgens wat regen opgeven aan de kust, terwijl bij ons in de tuin de zon schijnt, kunnen de heren niet wachten en willen ze gekleed in condoom en vuilniszak gewoon gaan vissen.

's Nachts vissen op barracuda en tandbaars op La Palma.

Zijn we niet met de boot weg of vanaf de rotsen aan het vissen, staan ze wel te karperen in onze irrigatietank of goudvissen te vangen in de vijver voor ons huis. We hebben dit komische duo al diverse bijnamen gegeven. Maar uiteindelijk is het ‘Peppi en Kokki’ geworden. Niet om het minst om het iedere morgen terug kerende ritueel met het gekookte eitje. De ouderen onder ons kunnen zich dit televisie-duo nog wel herinneren.   Klik hier voor foto met bijpassende muziek.

Oude Flo met geep op La Palma.

Onze Peppi en Kokki zouden ook vrijwel alles wat ze vangen het liefst op willen eten. Als we ‘s avonds in het donker gaan slepen zijn de eerste twee barracuda’s die ze vangen iedere keer geheid het haasje. “Die eten we op.”; roepen Peppi en Kokki telkens in koor. Vangen we op de terugweg in de havenmonding nog een tandbaars. Is het eerste wat ze vragen of tie lekker is. Als ik dan antwoord dat dat niet zo is, geloven ze me niet. Ik uitgelegd dat het maar een kleintje is voor zijn soort en dat ik hem liever terug zou willen zetten. “OK maar wel eerst even een fotootje dan”; roept Kokki. Kaboem, laat tie hem à la John Wilson uit zijn handen glippen en moeten we hem alsnog als consumptie vis meenemen, Pffff…….

Tom met tromopetvis op La Palma.

Tijdens het geepvissen stelde ik voor om even wat tapa’s te gaan eten in het restaurant bij de zoutpannen. Waren ze gelijk voor te porren. “Of ik dan misschien kon regelen dat ze in dat restaurant wat van die zelf gevangen gepen voor ons klaar konden maken”, opperde Peppi. Dat deed ik dus niet. Al dacht ik helaas achteraf pas dat ik had moeten samenspannen met het personeel en de kok een oneetbare trompetvis voor onze Peppi en Kokki had moeten laten bereiden.

Neef Tom landt een geep op La Palma.

Zelfs de roggen zijn hun leven niet zeker. Want voorzichtig werd er door het duo geïnformeerd of ze misschien dan niet een kleintje mee mochten meenemen om op te eten. Dat was de druppel. Nee dus ! Nog een paar dagen en dan gaan die twee kanibalen weer richting Nederland. Ik denk dat ik een hele tijd geen vis zal eten. Of misschien wordt ik zelfs wel vegetariër.

Peppi en Kokki in actie.

video’s            diapresentatie              vissen

 

vakantiehuizen

Beleef La Palma !