www.vakantiehuizenlapalma.nl

Ramon stelt persoonlijk record vlinderrog scherper tijdens het vissen op La Palma.

Afzien tijdens het drillen van een vlinderrog op La Palma.

We zijn al een aantal dagen met Wil en Betty voor de havenmonding op La Palma aan het vissen. Wil gericht op grote rog en Betty lekker op kleiner spul. Ramon en een vriendje hadden er wel oren naar om ook weer eens op de boot te stappen en met één hengel op rog en een licht hengeltje op al het andere spul te vissen dat op het lokspoor afkomt.

En nog meer afzien tijdens het vissen op La Palma.

In een recordtempo vangen de apen vijf kleinere roggen en een berg ander klein spul. Ze waren het er over eens dat ze zouden proberen om nog één rog te vangen om daarna dan weer naar huis te gaan. De aanbeet van rog nummer zes liet even op zich wachten. Maar toen die kwam was het gelijk prijs ook.

Vlinderrog verschijnt onder de boot op La Palma.

De voorgaande vijf kleine roggen hadden we niet achteraan hoeven te varen. Deze vis leek echter andere koek. Maar de rap zwemmende vlinderrog voerde zijn gevecht op half water dus was er niet veel kans dat de lijn een rotspunt op de bodem zou raken. Ook de kans dat hij door de ankerlijn zou zwemmen was vrijwel nihil. We konden dus gewoon blijven liggen. Een voorbeeldige vis dus.

Laatste loodjes tijdens de dril van een vlinderrog op La Palma.

Ramon was het daar niet helemaal mee eens want de vis raasde in mid water in alle richtingen rond de boot en nam regelmatig lange runs door de slip. Iedere keer zag Ramon de moeizaam gewonnen lijn weer in een zucht en een scheet van de molen verdwijnen. Het ergst vond hij het nog dat toen de vis in het heldere water in zicht kwam en hij dacht dat de kwelling van zijn spiertjes er op zat. Want met een paar rake klappen van zijn vleugels verdween de rog weer uit beeld.

Vlinderrog uitgedrild naast de boot op La Palma.

Toen we ‘s ochtends vroeg een berg aasvis van beroepsvissers kregen, had papa de lachers op zijn hand. Hij liet Ramon zijn dunne armpjes buigen en zei dat we die eens wat zouden gaan trainen. Nou die voelsprietjes hebben vandaag moeten werken. Dat is heel wat anders dan Playstation 3. Nog een paar van zulke vissen en hij kan zo meedoen aan Mister Universe.

Vis terug zetten als Rex Hunt op La Palma.

video’s            diapresentatie              vissen

 

vakantiehuizen

Beleef La Palma !