www.vakantiehuizenlapalma.nl

Vissen op La Palma. Penn International big-game reel naar de haaien op La Palma.

La Palma vissen. Eerste haaitje voor Teun.

Teun had op La Palma zijn eerste ‘zeekanjer, in de vorm van een mooie rog, gevangen. Hij had de smaak te pakken gekregen. Want al twee dagen later belde hij me op of hij tijdens zijn verblijf op La Palma nog een keertje met mij zou kunnen vissen. Tja en wat ga je dan zo’n tweede dag dan doen? Vissen op haai, dat leek hem wel tof. Zo gezegd zo gedaan. Onderweg naar een haaienstek ook nog een tonijntje kunnen vangen. Wereld-aas voor grote haai.

La Palma vissen. Teun drilt gata-haai.

Op het plateau aangekomen waar het zou moeten gebeuren, stak ineens een vervelend harde wind op. Eerst nog even al slepend de kat uit de boom gekeken. Maar het zag er niet naar uit dat de wind zou gaan liggen. Toch maar een poging gewaagd. En zoals zo vaak gebeurt; ‘Wie waagt die wint.’ We konden de boot ondank de wind redelijk op zijn plaats houden en het duurde niet lang of Teun kon met zijn eerste haaitje, een gata, op de foto. Dit moest echter wel onder de kant gebeuren want de wind werd alleen maar harder.

La Palma vissen. Teun met Gata-haai.

Besloten om slepend onder de kant naar een andere stek toe te gaan waar het waarschijnlijk wat minder hard zou waaien. Inderdaad, daar viel de wind vrijwel helemaal weg. Dat resulteerde in Teun zijn tweede haaitje, een Boca dulce. Teun, die er na weer een dag op de hobbelige oceaan al aardig door heen zat, vond het eigenlijk wel mooi zo. Maar de schipper haalde hem over om toch nog een poging te wagen op een ultieme zeekanjer, een sixgill-haai. Zo gezegd zo gedaan, maar toen sloeg het noodlot toe.

La Palma vissen. Reel naar de haaien.

Binnen ‘no-time’ had Teun er zo’n diepzee reus aan. Maar die bleef door de slip heen gaan. Bij het zwaarder instellen van de slip, ging het mis. De grote Penn-International was naar de haaien. Zo snel mogelijk een andere reel leeggetrokken om te trachten daar de haai mee te drillen. Teun kon met de dyneema een tiental malen om een ronde stok gewikkeld, de haai redelijk in bedwang houden. Maar vlak voordat we de verbinding hadden gemaakt brak de 130 ponds lijn op het hout. Ik heb die nacht niet kunnen slapen en een aantal handelingen verzonnen die allemaal beter en sneller geweest zouden zijn. Ik heb het vermoeden dat Teun het echter allemaal niet zo heel erg vond. Zeker niet toen hij hoorde dat hij er met de Penn International al zo’n twee uur over gedaan zou hebben om de haai te drillen. En als het gelukt zou zijn die lijn op de andere reel over te zetten had het nog wel eens veel langer kunnen duren.

video’s            diapresentatie              vissen

 

vakantiehuizen

Beleef La Palma !