www.vakantiehuizenlapalma.nl

La Palma vissen. Met reishengels op diverse nieuwe vissoorten vissen op La Palma.

Reishengels en (te) grote vissen

“Jongens ga eens even met de ruggen tegen elkaar op dat bankje zitten voor een foto, anders passen die lange stokken van jullie niet in beeld”, vroeg ik aan Pieter en Bart. De mannen hadden namelijk besloten dat we met hun eigen reishengels zouden proberen een vlinderrogje te vangen. Want die stond nog niet op hun  lijstje van gevangen vissoorten. De gedachte van beide heren was dat ze liever twee kleinere vissen zouden vangen aan hun eigen reishengels dan in dezelfde tijd één groot exemplaar aan dat zware materiaal van mij. O.K. Klant is koning.  Maar hoe selecteer je in hemelsnaam dat er alleen maar kleinere vissen je aas pakken? Andersom, daar heb ik wel een truukje voor, nl. een tonijnenkop als aas. Heb je geen last van kleintjes.                                             

Concentratie op de gezichten. Op de grens van lijn en/of hengelbreuk
La Palma vissen. En ook bij Bart opperste concentratie om de boel proberen heel te houden.

Leuk om te zien is dat bijna iedereen bij langere drils de zelfde gezichten trekt. Bij licht materiaal gaat van pure concentratie vaak het puntje van de tong naar buiten. Bij zwaar materiaal gaan door de brute krachtinspanning de kaken op elkaar en worden er bekken getrokken. Vraag maar eens aan je vismaat daar op te letten, want zelf heb je het niet door.                                                                   

La Palma vissen. eerste vlinderrog voor Pieter. Weer een vissoort er bij.

De eerste vis voor Pieter was gelijk een kleine vlinderrog. Die prijkt inmiddels ook weer op zijn imposante lijst met gevangen vissoorten. “Mooi is dat hier op La Palma, vissoorten op bestelling”, zei hij glunderend. Ik zelf weet wel beter. Want ook hier blijft het vissen en lukt er soms op andere dagen vrijwel niets.

Bezoek van een zeeschildpad.

Er kwam ongewild nog een nieuwe soort boven maar die wilde Pieter niet op zijn lijstje. Sterker nog, hij wilde er zelfs geen foto’s van. Bart en ik vonden dat gekkigheid. Niemand wil natuurlijk zo’n schildpad haken, maar als het dan gebeurt is het wel een deel van je belevenissen en bovendien een beste dril aan zo’n reishengeltje. Ik heb dan ook ongevraagd foto’s gemaakt en er hier eentje geplaatst.

La Palma vissen. Reishengeltjes werden steeds zwaarder belast
La Palma vissen. Veel te grote vissen aan veel te lichte hengels.

Nadat we onze ongenode gast naast de boot gereleased hadden, vielen de aanbeten stil. Onze voerstek was waarschijnlijk redelijk opgeruimd door die prehistorische vreetmachine. Noodgedwongen hebben we dus het haakaas wat moeten vergroten om meer lucht in het water te krijgen. Toen begon het feest. Arme reishengels ! Ik heb diverse malen gedacht daar gaat tie. Ongelofelijk wat die dingen kunnen hebben. Ik heb al de nodige reishengels hier zien breken op La Palma. Maar heb inmiddels ook gezien dat er een heel groot verschil in kwaliteit bestaat. Een ontzettend groot verschil zelfs. Deze stokken  behoren tot de  5 sterren-categorie.

La Palma vissen. Vlinderrog aan een reishengel.

Maar de vissen waren voor het mooi te groot voor de hengels. OK ze zijn heel gebleven maar de drils waren gewoon te lang. Ik denk dat we diverse drils van bijna een uur of zelfs langer hebben gehad, waarbij we maar achter de rog aan moesten blijven varen.

Hele lange drils aan die reishengels.

En dan wetende dat je voortdurend op het randje balanceert van materiaal breuk. Weet zeker dat dat niet onder de fabrieks garantie valt. En dan is een uur lang. Want de mannen moeten me nog eens uit proberen te leggen hoe dat zat om liever twee kleinere vissen te vangen aan licht materiaal dan in dezelfde tijd één grote aan zwaar materiaal. Dat heb ik niet helemaal begrepen.

Veel te grote vissen aan veel te lichte hengels.

video’s            diapresentatie              vissen

 

vakantiehuizen

Beleef La Palma !