Na jaren tobben eindelijk een p.v.c.-pijp gemaakt voor de rubby-dubby op La Palma.

Niet alleen de haaien maar ook schildpadden bijten de uiennetten met rubby-dubby stuk op La Palma.

Na jaren tobben met uiennnetten om de rubby-dubby (= visresten als lokaas) in te doen, is eindelijk het kwartje gevallen. Iedere keer als we een met vis gevuld uiennet aan de ankerketting knoopten, hoopten we dat er niet te snel haaien aan zouden gaan hangen. Want dan was de zak zo leeg en had je geen mooi lokspoor meer. Dit jaar zijn we er echter van overtuigd geraakt dat niet alleen de haaien de boosdoeners zijn, maar ook de schildpadden. Iedere keer als we zo’n prehistorische amfibie in de buurt van de boot zien is op zeker het uiennet aan flarden gebeten.

Voorheen gingen er van uit dat het alleen haaien waren die aan de uiennetten met visresten gingen hangen op La Palma.

Voor het vissen op haai en rog is een goed voerspoor haast onontbeerlijk. Dus na al die jaren ellende, is nu na nog geen uurtje doe het zelven, het probleem opgelost. Een snel afsluitbare buis van slagvast p.v.c. met een berg gaten er in en klaar is René. Hoe simpel kan iets zijn ?

Pvc buis met gaten en snelsluiting voor de rubby-dubby op La Palma.

Arie de Ligt vertelde dat er hele zware wartels bestaan met aan weerszijden een speld. Hij had er ooit eens een aantal gekocht, maar niet bij zich. Maar de volgende dag zei hij met een grote glimlach op zijn gezicht dat hij een kadootje voor me had. Hij bleek(natuurlijk) toch zo’n wartel bij zich te hebben. Nu is het helemaal een fluitje van een cent. Je klikt de pijp zo aan de ankerketting en er weer af. Vullen is zo gebeurd en wat belangrijker is, het schoonmaken ook. Dat was met zo’n uienzak een ander verhaal.

Prettig gevoel om te weten dat de rubby-dubby zijn werk blijft doen aan het anker op La Palma.

Dus voor alle mensen die de afgelopen jaren uienzakken en pvc-zakken voor mij in Nederland verzamelden; “Heel hartelijk bedankt, voor al die jaren verzamelwoede. Maar vanaf nu is dat niet meer nodig. Ik heb het licht gezien. Knappe schildpad of haai die deze rubby-dubby-pijp nu nog weet te slopen.

Knappe haai die nu nog de rubby dubby pijp weet te slopen op La Palma.

video’s            diapresentatie              vissen

 

vakantiehuizen

Beleef La Palma !