www.vakantiehuizenlapalma.nl

Gigantische zwarte ronde rog naast de boot op La Palma, maar helaas geen foto.

Tweede ruwe haai voor Sander op La Palma.

Visdag twee op La Palma voor Sander. In de ochtend werd een tonijnenkop geplet door een ronde rog zonder dat we hem wisten te haken. Deze vliegende schotels hebben de vervelende gewoonte om een kop met hun ongelofelijke kaakdruk gewoon te pletten. Zodat al het eetbare er uit wordt geperst en er nog alleen twee schedelhelften aan je haak hangen. Er was vanwege de volle maan geen kleine aasvis te krijgen. Noodgedwongen maar een stel tonijningewanden aan de haak gebonden. Freddy Krueger aas noemde Sander die bloederige massa. Maar het aas had de bodem nog niet geraakt of er hing al een ruwe haai aan. Even later gevolgd door een kleine pijlstaartrog. Toen waren de ingewanden op en hadden we alleen nog tonijnenkoppen als aas. Dus alleen voor grote vis. Nou dat heeft Sander geweten.                                                                                                                                                                                                                         

Kleine Roughtailstingray op La Palma.
Kleine pijlstaartrog op La Palma.

We zouden nog een kwartiertje doorvissen en dan gaan slepen op tonijn om wat verkoeling te krijgen tijdens deze windstille dag. Je voelt hem al aankomen zeker. Voordat het kwartier om was, kreeg meneer een aanbeet van een beste rog, een hele beste zelfs. Verreweg de grootste rog die ooit aan de oppervlakte naast mijn boot gekregen is. Toen de vis diep onder de boot verscheen zei ik tegen Sander; ” Daar komt je 100 kilo plus vis”. Nadat Sander de vis nog wat dichter naar de boot had weten te takelen moest ik dat herzien. “Maak er maar 200 kilo plus van”, stotterde ik. Werkelijk ongelofelijk dat hij zo’n vis uit die 40 meter waterdiepte omhoog had weten te sleuren. Misschien was die vliegende schotel ook loom van het weer.

Helemaal afgeserveerd, en iedere keer dook de rog weer door de slip.

Maar daar stopte het feest. Iedere keer als ik de leader kon pakken vond die UFO het niet zo leuk meer en dook, tot Sanders ontzetting, onhoudbaar weer naar beneden. Bij de vierde keer afgesproken dat we het zouden proberen te forceren. Want zo konden we wel de hele dag bezig blijven en bij Sander was het beste er inmiddels wel af. Dus de leader met twee zware lashandschoenen beetgepakt. Buigen of barsten. Het werd barsten.  De 180 ponds leader begaf het. Sander heeft de vis nog niet eens in zijn volle omvang kunnen zien. Hij zat op de achterkant van de hengel en wist dat als hij zou gaan staan, hij door de verschrikkelijke spanning die op de lijn en hengel stond, niet op de been en misschien zelfs wel niet aan boord zou kunnen blijven. We hebben nog geen eens foto’s of video’s van de vis. We kunnen er mee leven. Hoewel ik weet dat de kans dat je nog eens zo’n monster omhoog weet te takelen bijzonder klein is.

Dril van grote ronde rog op La Palma.

video’s            diapresentatie              vissen

 

vakantiehuizen

Beleef La Palma !