www.vakantiehuizenlapalma.nl

sportvis-junkie blijft vissen tot hij er bij neer valt op het Canarische eiland La Palma.

Afzien met een lach op je gezicht tijdens de dril van één van de vele roggen op La Palma.

Ergens in september kreeg ik hier op La Palma een mailtje van Geert of ik misschien tijd had om met hem te gaan vissen. Hij was naar de haven gegaan in de verwachting dat er wel een aantal charter sportvisboten zouden liggen. Niet dus. Toen hij op het internet ging zoeken kwam hij bij ons terecht. Alleen had hij twijfels toen, hij de site las, of ik wel op klanten zat te wachten. Op deze manier pik ik dus wel de juiste mensen er tussen uit.

Een van de vele roggen die dag voor Geert

Geert had verleden jaar met een zeilboot de oceaan overgestoken en onderweg natuurlijk veel gevist. In de gamevisserij is er een vis die wel heel bijzonder was om te vangen: Een speervis. Dit was de eerste vis die Geert ving tijdens de oversteek. Marlijnen en ander big-game gespuis had hij tijdens de overtocht na die speervis ook volop gevangen. Ik was toevallig net een beetje begonnen met het slepen op marlijn hier op La Palma, dus dat kwam goed uit.

Geert drilt een haaitje op La Palma.

Maar nee, Geert hoopte op La Palma rog of haai te vangen. Want die had hij nog niet op zijn lijstje staan. Nou dat is gelukt. Het is dat ik beloofd had ‘s avonds mijn wederhelft naar het vliegveld te brengen. Anders waren we nu nog aan het vissen. Bij iedere aanbeet ging Geert weer opnieuw uit zijn dak. En toen we met het oog op de klok besloten hadden dat de volgende vis de laatste zou zijn, werd dat een wel erg klein exemplaar. Zo kan je natuurlijk niet stoppen. Nog ééntje dan, de aller-aller-aller laatste. En dat werd een joekel van een pijlstaartrog. Mooie manier voor die sportvis-junkie om een visdag af te sluiten.

Toch ook nog een haaitje voor Geert op La Palma.

video’s            diapresentatie              vissen

 

vakantiehuizen

Beleef La Palma !