www.vakantiehuizenlapalma.nl

Vismaat gezocht en gevonden voor het vissen op het Canarische eiland La Palma.

Met veel kracht wordt een rog gedrild op La Palma..

Afgelopen vrijdag was het plan om hier op La Palma te gaan vissen met een vader en zoon. Zoonlief bleek tijdens een dolfijnentocht een paar dagen eerder echter niet gecharmeerd te zijn van de Atlantische oceaan. De vistrip ging dus niet door. Aangezien het op het moment vrij druk is met vissers kwam dit nog niet eens zo slecht uit. Nu kon ik Geert, een andere visser, aanbieden om vrijdag te gaan vissen. Dat werd met twee handen aangepakt en misschien dat één van zijn jongens mee zou gaan vissen. Geert vist wegens tijdgebrek alleen nog maar tijdens zijn vakanties en Jasper is dan soms een gelegenheids vismaat. Dus toch nog een vader en zoon op de boot.

Jasper keek met gemengde gevoelens naar al dat geweld.

Even gevraagd hoe oud zoon Jasper is i.v.m. het te gebruiken materiaal. Zestien jaar. Lastig, dat kan al bijna een vent zijn maar ook nog een jongetje. Jasper bleek een potige kerel te zijn dus moest ook in staat zijn met het zware materiaal op grote rog te vissen. Hij keek echter wel bedenkelijk toen hij zag hoe zijn vader al zijn toch aanmerkelijke spierkracht op zo’n oversize platvis los moest laten om hem naar de boot te krijgen.

Haai op bestelling voor Jasper op La Palma.

“Ik ga voor haai”, zei hij nadat hij had gehoord dat die aan lichter materiaal te mannen zijn. Hij had het nog niet gezegd of iets trok met veel snelheid lijn van één van de hengels. Mis, maar die komt terug. Een aasvis bewust een aantal meters van de bodem aangeboden om de roggen te vermijden en binnen no-time schreeuwde de reel weer. Deze keer was het wel raak en kon Jasper zijn haai drillen en landen. Nadat hij gezien had hoe onhandelbaar zo’n haai kan zijn, wilde hij er wel mee op de foto als de schipper het deel met het gebit vast zou houden.

Met veel gevoel drilt Geert een wahoo op La Palma.

‘s Morgens op weg naar de visstek hadden we al signalen gekregen dat er wat wahoo in de buurt rondzwom.  Ze waren helaas alleen maar nieuwsgierig en niet aan het azen. Toen halverwege de dag de stroom er uit ging was het een mooi moment om te testen of ze al tot een fatsoenlijke aanbeet te verleiden waren. We waren nog maar net bij het anker weggevaren of er klapte er één vol op Geert zijn plug.

Wahoo als toegift tijdens het vissen op La Palma.

Nu kon Geert laten zien dat hij niet alleen over een berg spierkracht beschikt maar ook over het nodige gevoel. Een wahoo aan licht materiaal is niet de makkelijkste vis om te landen. En Jasper zag met ontzag weer een bek vol gevaarlijke tanden aan boord komen. Jasper zelf ontsprong de dans niet en heeft toch ook een aantal roggen mogen drillen. Waaronder één van de drie kleine  adelaarsroggen die deze dag gevangen werden. Ik denk dat Geert een fantastische vaste vismaat gevonden heeft. Al is het (voorlopig) alleen maar tijdens de vakanties.

kleine eendebek-rog (adelaarsrog) gevangen tijdens het vissen op La Palma.

video’s            diapresentatie              vissen

 

vakantiehuizen

Beleef La Palma !