www.vakantiehuizenlapalma.nl

La Palma vissen. Succesvol vissen op langvintonijn op je verjaardag op La Palma.

La Palma vissen. Waanzinnige run vanlangvintonijn.

Zo veel mogelijk verschillende soorten vangen.  Dat is de grote passie binnen het vissen van Pieter en Bart. Daar voor waren ze speciaal naar La Palma gekomen. Het hoeft dus niet groot te zijn.  O.K…? Dat was dus even schakelen voor ondergetekende. Want die wil aan een vis hangen en bij een aanbeet het liefst uit z’n schoenen getrokken worden. Bij het plannen van de tweede visdag geprobeerd een schema in elkaar te zetten waarbij we zoveel mogelijk vissoorten zouden kunnen belagen, zonder te zinken door de hoeveelheid visspullen die we daarvoor mee zouden moeten nemen. Aangezien er nog al wat verschillende tonijnsoorten rond La Palma zitten op dit moment, besloten om te slepen tijdens verplaatsing tussen de verschillende visstekken.

La Palma vissen. Diepduikende langvintonijn.

“Maar kunnen we die tonijnen wel stoppen aan onze reishengels ?”, vroegen de mannen zich af. Zolang het geen oversize grootoog tonijnen zijn, moest dat wel gaan volgens mij. En die grootogen azen bovendien meestal pas ‘s avonds.  Ik had tijdens de vorige visdag op rog wel vertrouwen gekregen in hun reisstokken. Slepend met pluggen over open water richting een onderwaterberg, begon de molen van Bart ineens te krijsen. Even later gevolgd door die van Pieter. Tonijn ! Met stomheid geslagen keken beiden eerst naar hun dubbelgevouwen hengels en de in sneltrein vaart verdwijnende lijn. Achteraf bleek dat de mannen helemaal geen vertrouwen hadden in  slepen met pluggen op dat diepe water.

La Palma vissen. Langvintonijn als verjaardagskadootje voor Pieter.

Nu is de schipper zelf al een meester in rotzooi maken in het bootje. Maar met al die troep van deze twee soortenjagers aan boord, leek de boot wel een hindernisbaan. En dat met een dubbel hook-up van tonijn zodat er waarschijnlijk nog al wat over en onder elkaar door gedoken zou moet worden met kromme hengels met onwillige vissen er aan. Maar de tonijnen gedroegen zich voorbeeldig. Ze cirkelen redelijk simultaan hun rondjes. Bart kon zijn vis als eerste stoppen en in redelijk tempo weer lijn terug winnen terwijl die van Pieter nog steeds lijn nam. Tijd voor een stukje video dus. Ben ik net bezig met filmen hoor ik achter me ineens…Tja dat kan ik maar beter niet opschrijven. Maar het was ons wel heel duidelijk dat de tonijn van Bart was losgeschoten.

La Palma vissen. Beloning na spectaculaire dril; Langvintonijn

Daar zal Pieter niet echt vrolijk van geworden zijn met een tonijn die nog altijd lijn nam. Om zich zelf moed in te spreken zei hij dat hij de slip niet nog zwaarder zou zetten. Want hij had lijn genoeg. “Hoeveel dan ?” – “Bijna vierhonderd meter, antwoorde Pieter.” – Maar het is hier ruim 600 meter diep. – Slik. Maar ook deze tonijn werd uiteindelijk gestopt en heel langzaam keurig naar de oppervlakte gedwongen en geland . Krijg ik te horen dat Pieter jarig is. Kijk dat is nog eens een verjaardagskado; Een langvintonijn vangen aan je eigen reishengel.

 

video’s            diapresentatie              vissen

 

vakantiehuizen

Beleef La Palma !