www.vakantiehuizenlapalma.nl

Na aankomst met het vliegtuig op La Palma, zijn we direct gaan vissen op grote geep.

Direkt na aankomst op La Palma vissen op Grote geep

  Als vissende gasten op La Palma arriveren, zijn ze in gedachten vaak maar met één ding bezig. Juist ja, vissen. Zelf had ik dat overigens vroeger ook tijdens visvakanties. Na aankomst op de bestemming wilde je toch zo snel mogelijk een lijn nat maken. Als ik bekenden van het vliegveld op haal, organiseer ik soms dan gelijk maar een korte vis-sessie. De lavarotsen achter het vliegveld zijn een goede stek voor geep. Dus staan de gasten soms een paar minuten na aankomst op La Palma al te vissen. Voor mij ook prettiger, zijn ze daarna wat meer ontspannen.

Zo de eerste vis van de vakantie is binnen.

Een paar jaar geleden al, met die oude Flo iets dergelijks gedaan. Niets vermoedend kwam hij met zijn bagage richting de parkeerplaats voor de aankomsthal. Maar hij zag me niet meteen staan. Daar heb ik hem toen later flink mee geplaagd. Want als je een lange matchhengel boven mijn paus-mobiel uit ziet steken snap je toch als visser zeker wel dat ik daar ook moet zijn. Die hengel stond ik immers in orde te maken voor het geep vissen. Kort na aankomst had die ouwe al zijn eerste vis geland.

We kwamen handen te kort.

Ook deze week hebben we dit kunstje weer uitgehaald. Aangezien ze een paar dagen met kans op regen op gaven, hebben we gelijk na aankomst maar een poging op geep gewaagd. Deze keer was het echter nog hectischer. Twee lichte hengels met dobbers van strippen inktvis voorzien en in geworpen. Vervolgens met de lange teaser-hengel een popper richting horizon gesmeten om de gepen dichter onder de kant te lokken. Aaaii, toen kwamen we even handen te kort. Twee dobbers die wegschoten en een geep aan de popper. Die ‘popper-geep’ schoot gelukkig al snel los en konden we ons concentreren op de ‘dobber-gepen’. Dat was wat je noemt een vliegende start.

 

video’s            diapresentatie              vissen

 

vakantiehuizen

Beleef La Palma !