www.vakantiehuizenlapalma.nl

Vissen in de winter op La Palma. Vissen op Sierra-tonijn bij het eiland La Palma.

La Palma vissen, Joop drilt Sierra-tonijntje in de ochtendschemer.

Door de grote hoeveelheid aasvis bij La Palma, is het slepen op roofvis soms lastig. Op het moment zit er redelijk wat barracuda en Sierra-tonijn. Gelukkig zijn vissers niet bang om vroeg op te staan. Want de barracuda’s azen vrijwel alleen in het donker en de schemer op het ogenblik en de Sierra-tonijntjes in de schemer en een korte periode er vlak na. Je hebt dus twee korte perioden op een dag dat het slepen op rovers productief en leuk is. De rest van de dag zit je jezelf alleen maar te pijnigen als je blijft slepen. Op andere tijdstippen moet je dus een andere visserij gaan beoefenen. Want bodemvissen of diepzeevissen kun je wel goed overdag doen.

Vissen La Palma, Sierra-tonijn in de ochtendschemer.

Sierra-tonijnen worden ook wel bonito’s del Norte genoemd. Ze kunnen het hele jaar rond La Palma verwacht worden. Maar over het algemeen zitten deze vissen hier vooral in de winter.

La Palma vissen. Laatste vluchtpoging van Sierra tonijn.

Sierra-tonijnen zijn niet echt de lastigste tonijnen om aan kunstaas te vangen. Sterker nog. Ik denk dat deze sterke sportvissen het makkelijkst aan kunstaas te vangen zijn van alle tonijnsoorten.

Vissen La Palma. Uitgedrilde Sierra-tonijn naast de boot.

Het vlees van de Sierra-tonijnen is licht roze van kleur in tegenstelling van de meeste andere soorten tonijn. Aanvankelijk dachten we dat het niet zo bijzonder zou zijn. Daar hadden we ons toen danig in vergist. Heerlijk is het.

Vissen op La Palma op Sierra-tonijn net voor de avondschemer

Op La Palma heb ik nog nooit meegemaakt dat er hele grote scholen Sierra’s tegelijk in een bepaald gebied aan het jagen waren. We vinden vaak kleine schooltjes van verschillende jaargangen en formaat die wel dicht bij de kust maar wat dieper onder de oppervlakte jagen. Je wordt dan ook niet geholpen door meeuwen of stormvogels bij het vinden van deze vissoort. 

Vissen op La Palma. Sierra-tonijntje net voor de schemer.

video’s            diapresentatie              vissen

 

vakantiehuizen

Beleef La Palma !