www.vakantiehuizenlapalma.nl

La Palma vissen. Veel verschillende vissoorten proberen te vangen op La Palma.

Vissoorten jagen op La Palma. Trekkersvissen.

Als mensen mij inhuren om een dag te gaan vissen op La Palma, willen ze meestal zo groot mogelijke vissen proberen te vangen. Het was dan ook een verrassing voor mij dat Bart en Pieter dat helemaal niet wilden. Soorten jagen, dat was hun ding. Zo veel mogelijk verschillende vissoorten proberen te vangen. Daar voor kwamen ze vissen op La Palma. Aanvankelijk haalde ik een beetje mijn schouders op en dacht: “Ook zonde van je geld”. Maar toen we ‘s middags op de tweede bootvisdag met kleine haakjes op ondiep water bezig waren, werd ik zelf ook enthousiast. Met nog drie visdagen vanaf de kant te gaan stond de teller al op 40 verschillende vissoorten die ze op La Palma hadden gevangen.

Soorten jagen op La Palma. Snappers en een grouper.

De mannen hadden voordat ze naar La Palma kwamen om te vissen, goed hun huiswerk gedaan. Ze hadden al een aardig idee wat ze zouden kunnen vangen en zelfs een soort verlanglijstje. Iedere keer als er weer een nieuwe vissoort werd gevangen was het een klein feestje aan boord. Als we af en toe een drift hadden waar we veel dezelfde vissoorten haakten werd er snel verkast. Want die hadden ze immers al. Ander aas, andere onderlijn, andere stek, andere diepte…. Je bent voortdurend bezig op zoek naar die nog ontbrekende vissoorten. Als één van de twee soortenjagers dan een nieuwe vissoort haakt wordt de ander nog fanatieker. Die zou hij immers ook willen vangen.

Soorten jagen op La Palma. Zeebrasems

Schitterend vond ik het dat Bart tot twee keer toe doubletten van nieuwe vissoorten ving, die ook op het lijstje van Pieter nog ontbraken. Je moest Pieter dan als de bliksem zijn onderlijn en/of aas aan zien passen en vragen om een nieuwe drift over dezelfde grond. Toen we dat deden nadat Bart een enorme Pieterman van zo’n 40 cm had gevangen, lukte dat nog ook. Alleen zat de Pieterman van Pieter nog maar net gehaakt toen de wild spartelende vis aan de oppervlakte kwam. Pieter had twee opties; de reusachtige Pieterman met een haal aan boord proberen te slingeren. Of wachten tot de uiterst giftige vis wat rustiger zou worden en hem dan voorzichtig aan boord tillen. Pieter koos gelukkig voor de veilige optie. Hij verspeelde daardoor weliswaar zijn nieuwe vissoort, maar zijn vismaten waren hem oneindig dankbaar. Die Pieterman komt nog wel een keer Pieter. Want daar staat je naam op, man !

 

video’s            diapresentatie              vissen

 

vakantiehuizen

Beleef La Palma !