www.vakantiehuizenlapalma.nl

Vriendschappelijke wedstrijd wahoo vissen op het Canarische eiland La Palma.

Slepend vissen op wahoo op La Palma. Aan het eind van het witte water zwemmen de pluggen.

We zouden vanmorgen hier op La Palma samen met Marcel een paar uurtjes gaan experimenteren met downrigger en chum op grote witte travellies die eergisteren plotsklaps onder de boot om een gehaakte rog heen cirkelden. Hoe anders liep het. Op weg naar de bewuste stek verspeelde Joop eerst twee wahoo’s. Daar heeft hij toch patent op. Niet helemaal zijn schuld. De schipper vist nog al eens zonder staal in de gevarenzone. Dat duurt dan meestal niet lang. Alsof je een voerstek met pluggen aan het maken bent. Maar deze twee vissen schoten gewoon los.

Marcel zijn onderarmen worden getest tijdens de dril van een wahoo op La Palma.

De volgende aanbeet was voor Marcel. Hij had al gezien hoe snel deze vissen lijn van de molen af sleuren. Toch zat hij zo verbouwereerd naar zijn rondflitsende spoel te kijken, dat hij miste dat de wahoo twee maal spectaculair door de oppervlakte brak. En bovendien op een hele andere plaats dan je zou vermoeden. Hoe zo snel ? Waarschijnlijk is wahoo de snelste vis op aarde.

Eén aanbeet, één wahoo. Honderd procent score voor Marcel tijdens het vissen op wahoo op La Palma.

Maar Marcel zou Marcel niet zijn als de plug niet gewoon bleef zitten en hij een tijd later met zijn snelheidsduivel en pijnlijke pols op de foto kon. Tijd om te gaan chummen op witte travelly. Helaas stond er maar weinig stroming die er even later helemaal uit ging. Tja dan beginnen vissers te dollen. Joop had zijn twee wahoo’s dan wel verspeeld, maar die bluefish die hij al na twee minuten vissen haakte, had hij wel geland. Dus de stand was 1-1 volgens hem. Aai, dat moet je niet zeggen tegen Marcel met zijn gouden….. Want Joop had de wedstrijd nog niet ontketend of Marcel ving een kleine rog, aan een haringlijntje. Dat bedoel ik nou….

Joop zat waarschijnlijk met zijn billen te knijpen toen ook de derde wahoo als een komeet door de slip heengierde op La Palma.

Chummen op trevallies zou het niet worden met deze stroming. Besloten om nog één rondje te slepen op wahoo en dan lekker vroeg thuis te zijn zoals gepland. Bam, aanbeet nummer drie voor Joop. En wonder boven wonder vliegt de vis er niet af. Trok wel de spoel haast leeg. En ik weet zeker dat Joop met zijn billen zat te knijpen en dacht dat hij ook nummer drie zou verspelen. Maar drie maal is scheepsrecht en de oude Flo landde zowaar weer eens een wahoo. En dat op zijn zevenenzeventigste. Eindstand van de onderlinge Kerkrade-Rotterdam competitie 2-2. We doen niet aan strafschoppen dus hebben we twee winnaars. Drie eigenlijk, want de schipper genoot ook met volle teugen mee.

Pffff...drie maal is scheepsrecht. Eindelijk weer eens een gelande wahoo voor Joop tijdens het vissen op La Palma.

Het nadeel van foto’s maken van wahoo is dat ik dat niet met levende wahoo durf. Liefst zet ik ze terug. Maar de mannen willen begrijpelijk op de foto met hun vangst. En bovendien is wahoo een buitengewoon smakelijke vis, net zwaardvis. Normaal gesproken geef ik grote vis die ik meeneem aan beroepsvissers die me regelmatig aan aas helpen. Dat ging vandaag niet. Maar Marcel is met een hele groep op La Palma en is op moment van schrijven waarschijnlijk wahoo steakes op de bbq aan het  grillen. De andere wahoo heeft Ramon naar een vriendje gebracht waar ze het thuis niet zo breed hebben en de wahoo zeer waardeerden. We hebben wel gelachen hoe de mannetjes met een soort wahoo-boddy-bag de berg op gingen.

Samen dragen de jongens de wahoo naar het huis van José

video’s            diapresentatie              vissen

 

vakantiehuizen

Beleef La Palma !