www.vakantiehuizenlapalma.nl

Viswijven met girl-power. Vissende dames op het Canarische eiland La Palma.

Anne in gevecht met een rog op La Palma.

De laatste tijd heb ik regelmatig dames op ons bootje op La Palma. Wanneer een visser vraagt of vrouw, vriendin of dochter mee kan vissen, moet ik altijd even slikken. Ik waarschuw de vissers dat het een smerig, klein bootje is zonder toilet of andere luxe. Maar niet iedereen laat zich afschrikken. Dus komt het zwakke geslacht ook af en toe mee op die varende varkensstal.

Anne met haar eerste pijlstaartrog op La Palma.

Vandaag was dat Anne, de oudste dochter van Gert-Jan. Er gaan dan vanzelfsprekend wat lichtere hengels mee. Je kunt van de dames immers niet verwachten dat ze die zelfde woeste krachten moeten ondergaan als de mannen. Want die kampen al vaak met spierpijn na het vissen op La Palma.

Anne in gevecht met een grote vlinderrog op La Palma.

Ik zou dat eigenlijk niet moeten vertellen, laat staan op papier zetten. Maar ik krijg steeds meer de overtuiging dat wat de dames ontberen aan pure spierkracht, vaak goedgemaakt wordt door gevoel en doorzettingsvermogen. Want ze hebben het spelletje meestal verdraaid snel door. Maar dat gaan we natuurlijk niet toegeven aan het zwakke geslacht hé heren. Want dan hebben we geen leven meer.

Betty in gevecht met een pijlstaartrog op La Palma.

Will en Betty komen hier al jaren. Voorheen altijd vissend vanaf het strand. Ik wist niet beter dat Betty video en camera vrouw was. Afgezien van de verzorging van de fantastische catering natuurlijk.

Betty drilt met eendenbekrog (adelaarsrog) op La Palma.

Maar dit jaar visten we vanuit het bootje en liet ze zien dat ze op ander plaatsen op deze aardkloot al aardig wat ervaring had opgedaan met het vissen.

Echte adelaarsrog voor Betty op La Palma.

Het mooiste vond ik nog wel dat echtgenoot Wil speciaal had gevraagd of we vanuit het bootje kans zouden maken op een adelaarsrog. Die zou hij wel weer eens willen vangen. Je raadt het al. Wie ving er een adelaarsrog? Sterker nog, wie ving er twee adelaarsroggen ? Juist ja ….. Betty.

Karin in gevecht met een grote vis op La Palma.

Kommer was al een keer eerder op La Palma geweest met drie maten. Dit keer kwam hij met echtgenote Karin. Net als vorige keer waren ze met een grote charter zeilboot naar Gran Canaria gevaren en vanaf daar door gevlogen naar La Palma.

Karin met haar eerste haai naast de boot op La Palma.

Maar wat normaal vrijwel nooit voorkomt in september was nu wel gebeurd. Ze hadden dagenlang  voor de kust van Portugal een zware storm en enorme golven moeten trotseren. Zelfs de bemanningsleden waren katterig of zeeziek. Karin ook, en niet zo’n beetje ook. En wat doet ze als ze op La Palma komt. Gaat ze mee vissen ! Maar de oceaan was gelukkig als een spiegel en ze hadden een superdag.

Soms pakt een te grote vis het aas aan de lichtere dames-hengels op La Palma.

video’s            diapresentatie              vissen

 

vakantiehuizen

Beleef La Palma !