Vissen op La Palma. Vlinderrog vissen op Canarisch eiland La Palma op ondiep water.

La Palma vissen. Afzien voor Dirk.

Wij vissers bijgelovig ? Welnee, hoe kom je daar bij ? Nou ja, ik heb altijd wel een voorkeur voor bepaalde kleding, die een soort van geluk brengt, lijkt het wel. En Dirk heeft zijn gele pet. Een belachelijke gele toeristen Pet. Die heeft hij drie jaar geleden hier op La Palma gekocht en heeft hij steevast tijdens het vissen op. Ziet er niet uit. Maar hij vangt wel vis, grote vis.

La Palma vissen. De gele gelukspet van Dirk.

Die maffe gele ‘La Palma pet’, brengt geluk zegt hij. En inmiddels begin ik er zelf ook in te geloven. Als we ‘s morgens de auto inladen, vraag ik hoopvol of hij zijn pet bij zich heeft. Maar ik ben niet bijgelovig hoor. Ook deze keer was het weer raak. Op nog geen 10 meter water haakte Dirk een vlinderrog, die van geen opgeven wilde weten.

La Palma vissen. Gele gelukspet en een reishengeltje. Geen goede combinatie.

Maar je moet die gele gelukspet natuurlijk niet opzetten als je op La Palma met een reishengeltje gaat vissen. Een aantal fraaie roggen ging nog wel, maar er is een grens. Zelfs met die pet. Of misschien wel juist daardoor. Reishengeltje is niet meer. De pet nog wel. Die doet Dirk nooit meer weg. Maar ik blijf er bij. Vissers zijn niet bijgelovig !!!

Vlinderrog vissen op La Palma. Vissen op vlinderog op ondiep water op La Palma.

video’s            diapresentatie              vissen

 

vakantiehuizen

Beleef La Palma !