www.vakantiehuizenlapalma.nl

Light tackle vissen op witte marlijn op het Canarische eiland La Palma.

Zoeken naar stormvogels tijdens het vissen op La Palma.

Eergisteren zouden we hier op La Palma eigenlijk op six-gill haai gaan vissen toen we van een beroepsvisser hoorden dat er wat zware geelvintonijn voor de kust van La Palma zat. Nu zwerven er gelukkig vrijwel altijd wel wat grote pluggen tussen de rotzooi op het bootje. Dus plannen gewijzigd en slepen met zware stokken op tonijn. We zijn nog maar net bezig of één van de hengels buigt zwaar door maar gaat vrijwel niet door de slip. Tegelijkertijd roept Jacob; “Marlijn, marlijn het is een marlijn.” Maar na een drietal sprongen kwam de plug er helaas uit. Er zat dus witte marlijn bij La Palma. Thuis snel het vishok ingedoken en wat  kermis attracties in elkaar geflanst en een viertal 30-ponds hengels klaar gemaakt.

Het laatste stukje van de dril van een witte marlijn op La Palma.

Het idee was om de witte marlijnen proberen te lokken met zoveel mogelijk geklapper en geglinster. En als er dan één achter de boot verschijnt een makreeltje in het spoor te free-spoelen. Witte marlijnen zijn vaak lastig te haken aan kunstaas. Zeker met ons bootje, dat niet lekker die 7 à 8 knopen vaart die voor de meeste lures de optimale snelheid is. Maar met wat fantasie en handenarbeid valt daar wel een mouw aan te passen.

Een witte marlijn kan onthaakt worden op La Palma.

Wij voeren gisteren haaks op het eiland heen en weer met onze aftandse notendop, op zoek naar witte marlijn. Tegelijkertijd was een ongelofelijk super-de-luxe gameboot ook aan het vissen op marlijn, maar dan evenwijdig slepend aan La Palma. Op een gegeven moment ziet Jacob, met zijn arendsogen, een witte marlijn springen. De heren op die multi-million-vismachine waren op dat moment toevallig vrij dicht bij ons in de buurt. Maar de bemanning had de vis vanaf de fly-bridge en tuna tower niet gezien. Witte marlijn jaagt vaak in groepjes, dus snel er op af.

Een witte marlijn naast ons bootje op La Palma.

Als we een tijdje in het bewuste gebied aan het slepen zijn, ziet Jacob met zijn X-ray ogen ineens een kolk tussen de kermisattracties achter ons bootje. Snel een makreeltje aan de stand-by hengel over boord en …hangen. Die super de luxe vismachine voer eerste rang op het moment dat de witte marlijn al zijn acrobatische kunsten in de lucht vertoonde, en bleef vervolgens om ons heen varen. Toen de marlijn aan het eind van de dril vlak naast ons armzalige bootje nog tweemaal volledig uit het water kwam, steeg er een luid gejuich op van dat peper dure schip. Geweldig !!!

Een witte marlijn op La Palma klaar om gereleased te worden.

video’s            diapresentatie              vissen

 

vakantiehuizen

Beleef La Palma !