www.vakantiehuizenlapalma.nl

Vissen La Palma. Het maken van youtube filmpje is volkomen mislukt op La Palma.

Vissen op La Palma. The Ninja Turtles.

Tijdens het vissen op karpertjes in de tuin op La Palma hadden Bas Verheij en Ramon Flohil het al snel over hun grootste vissen. Het zit er al vroeg in bij de mannen. De papa’s kregen gelijk een soort visioen van de kleine mannen die in het water getrokken zouden worden door een enorme vis. En dat spectakel dan natuurlijk allemaal op video vastleggen voor een regelrechte youtube-hit. Op La Palma kun je redelijk gericht vissen op grote rog. Met een flinke bonitokop als aas moest het toch wel lukken om iets te haken dat de mannen uit de boot zou sleuren. Maar voor die fantastische film die we zouden gaan maken moest er natuurlijk eerst even droog geoefend worden.

La Palma vissen. Instructies tijdens het droogoefenen.

Er werd een wat oudere 80 ponds hengel gekozen met slechts 50 meter lijn met een breeksterkte van 75 kilo op de reel. Dat zou de twee mannekes met een gezamelijk gewicht van 65 kilo toch wel overboord moeten krijgen. We hadden het als volgt in gedachten. Aanbeet, kromme hengel, een meter of 10 door de slip, lijn op, plons ! Aan de hengel zat een grote jerrycan bevestigd om de hengel na het feest weer op te kunnen pikken.

La Palma vissen. Bas Verheij spant zijn spieren.

  Tijdens het droogoefenen op het grasveld hadden we de situatie zo goed mogelijk nagebootst. Zittend op de jerrycan op een tafel met een opstaand randje benaderden we redelijk de situatie op de boot. De vaders speelden voor rog en de mannen hielden vast. Dat leverde de volgende beelden op; Door de lucht vliegende mannetjes, kantelende tafels, lachende vaders en wat minder enthousiaste moeders. Het enige minpunt was dat de mannetjes een stuk taaier en sterker waren dan de vaders veronderstelden.                                                                                                         

Vissen op La Palma. Bas Verheij in actie
La Palma vissen. Bas geeft de hengel over aan Ramon.
La Palma vissen. Ramon in actie.
La Palma vissen. Ramon geeft de hengel over aan Hendrik Jan.

Op de ochtend dat het zou moeten gebeuren zat alles mee. Al snel was er een aanbeet. Helaas schoot die los. Aanbeet nr. 2 liet echter niet lang op zich wachten. Maar wat doen die snotapen ? Ze weigeren om zich over boord te laten trekken. Sterker nog ze weten de vis te stoppen en zelfs omhoog te drillen. Het laatste stukje drilt Hendrik Jan de vis  om hem langs de ankerlijn te krijgen. Een vlinderrog van een krappe 60 kilo had het aas gepakt en was te klein om de mannen te lanceren. De derde en laatste aanbeet leverde een kleine zeeschildpad op voor onze twee vissertjes. Een paar dagen later haakt Hendrik Jan bij de eerste aanbeet een rog van een formaat die zonder enige twijfel beide mannetjes het water in gesleurd zou hebben. Tja soms zit het mee, soms zit het tegen. Maar gelachen hebben we wel.

 

video’s            diapresentatie              vissen

 

vakantiehuizen

Beleef La Palma !