www.vakantiehuizenlapalma.nl

Vissen in natuurlijke zee-aquaria langs de kust van het Canarische eiland La Palma.

Golven vullen de poeltjes op de basalt kust van La Palma met vers water en jonge vis.

Waar de kust van La Palma uit vlakkere basalt velden bestaat, lijkt het soms wel op een openlucht zeeaquarium. Wanneer er grote golven op de kust beuken worden de putten van deze basaltvelden gevuld met zeewater en kleine vis. Een variëteit aan kleurige vissen zit daarna gevangen in de poeltjes. Komt er kort erna weer een dag met grote golven worden deze ‘zeeaquaria’ weer gevuld met vers zeewater en is er niets aan de hand. Maar blijft deze noodzakelijke verversing een tijdje achterwege, sterven de vissen waarschijnlijk een vervelende dood en zijn ze voer voor de vogels en krabben.

Poeltjes met volop kleine en jonge vis op La Palma.

Het is natuurlijk een illusie te denken dat je al die visjes kunt redden. Toch hebben wij, van het ‘vissen-bevrijdings-front’ een poging gewaagd afgelopen weekend. Toen bleek toch wel dat, ondanks dat de poeltjes er zo prachtig uit zien, het niet de ideale leefomgeving is voor de meeste vissen. Uitgehongerd zijn ze. Verbazingwekkend hoe ze zich op het gepresenteerde aas blijven storten.

Groene zeegrondel op La Palma.
Pauwlipvis op La Palma.

                                                              

Papegaaivis op La Palma.
zwarte zzegrondel op La Palma.

Mochten we er ooit nog eens toe komen om thuis een oversize zeeaquarium te bouwen, weten we waar we onze nieuwe kleurige bewoners kunnen uitzoeken. Maar voor het zover is zullen we nog wat verder moeten onderzoeken waar we welke soorten kunnen vinden op La Palma.                                                          

... en weer ééntje terug de oceaan in.

We hebben een aardige hoeveelheid van deze prachtig gekleurde ‘aquariumbewoners’ uit hun gevangenissen kunnen bevrijden. Helaas is er ook een flink aantal die niet met de hengel te vangen zijn , zoals o.a. schooltjes sardientjes of hardertjes. Daarnaast zijn er ook de nodige soorten waar we niet van weten wat ze eten. Waarschijnlijk iets van algen. Terug kijkend zijn wij, van het ‘vissen-bevrijdings-front, van mening dat we iets nobels hebben verricht. En ja, we geven het toe, natuurlijk vonden we het ook leuk om te doen.

Het vissen-bevrijdingsfront aan het werk op La Palma.

video’s            diapresentatie              vissen

 

vakantiehuizen

Beleef La Palma !