www.vakantiehuizenlapalma.nl

Vissen op La Palma op vissoorten als haai, rog, tonijn, bicuda, bonito, sama . . . .

Biggame vissen , diepzeevissen, sleepvissen, bodemvissen op het Canarische eiland La Palma, het is allemaal mogelijk. Maar wat je goed moet beseffen is dat La Palma nooit een echte visbestemming zal worden. Daarvoor zijn de omstandigheden (stromingen) te wisselend en is de bodemstructuur rond La Palma te extreem. Het wordt bij La Palma gelijk heel diep en er is daardoor een gebrek aan riffen om op te vissen.

Het materiaal wordt tot het uiterste getest.
Six-gill, horror uit de diepte.
Greater Amberjack, deze doet zijn naam eer aan.
Man at work.
Roughtail stingray, met zeer lange staart met giftige stekel.

La Palma gangers die misschien een aantal malen zouden willen vissen, moeten beslist hun hengel meenemen. Ook al is het niet altijd even makkelijk om je vissen te vangen op La Palma, er is echt wel wat te doen. En als je kunt genieten van het vissen op zich, en vis als een bonus ziet, kan een visdag toch al helemaal niet meer stuk. Zo, nu heb ik hopenlijk iedereen wel heel duidelijk gemaakt dat La Palma niet een visbestemming’pur sang’ is en gaan we eens kijken waarop er op La Palma dan wel te vissen valt.

Escolar Clavo, één en al tanden en stekels.
Albacore, pakt redelijk makkelijk kunstaas.
Wahoo vissen bij La Palma.

La Palma is een nog relatief jong vulkanisch eiland. De vulkanische activiteit op La Palma oefent aantrekkingskracht uit op bepaalde vissen, zoals o.a. hamerhaaien. Ik noem ons eiland wel eens een soort Jurassic Park. Niet alleen de bomen op La Palma worden groter dan ze in theorie kunnen worden, maar dat geldt ook voor sommige vissen. Misschien dat dit komt door de vaak grote scholen aasvis en een relatief klein aantal grote roofvissen op La Palma.

Wil met ruigstaartrog.
Medregal, toevalstreffer tijdens het roggen.
Zwarte ronde rog, formaat olifant.
Chucho Negro, na ware uitputtingsslag.

Nu is het natuurlijk ook op La Palma zo dat er meer kleinere vissen dan grote vissen zijn. Afhankelijk van het seizoen zijn er een aantal perioden dat er verschillende vissoorten de Canarische eilanden tijdens hun migratie aandoen. Op La Palma is één van de mooiste visserijen het vissen op grote gepen vanaf de kant. In het najaar komen grote scholen geep onder de kant door en blijven er vaak een paar maanden hangen. Deze gepen van ruim een meter zijn op hun beurt ook weer prooivissen voor grotere roofvissen als wahoo, tonijn en amberjack.

Common stingray, gevaarlijk glad met gifpunt.

Doordat het een eiland is valt er vrijwel altijd op La Palma wel ergens te vissen. De zwakke schakel is echter het beperkt aantal plaatsen waar je makkelijk bij het water kunt komen. En dan natuurlijk ook nog op plaatsen waar er redelijk diep water voor je voeten staat. Om op La Palma op zulke stekken te kunnen vissen moet je ze eerst vinden. Daarvoor is de kaart van Freytag & Berndt van 1:30.000 een haast onmisbaar item.

De inwoners op La Palma vissen hoofdzakelijk ‘voor de pot’. Zeker nu in deze tijd van crisis proberen meer en meer mannen en vrouwen een deel van hun voedsel zelf te vangen.  Hier zeggen ze:” Iemand zonder werk, koopt een hengel”. Sta je naast een Palmero te vissen en ben je toevallig lekker aan het vangen, bedenk dan dat je, door een vis aan een local weg te geven, waarschijnlijk vrienden voor het leven maakt. Vissen terug zetten is een luxe die veel mensen op La Palma zich niet kunnen permiteren.

Bodemvissen op La Palma.
Slepend vissen op La Palma.
diepzeevissen

vakantiehuizen

 

Beleef La Palma !

Beleef La Palma !
WIFI, zon & tropisch groen