www.vakantiehuizenlapalma.nl

Dan ben je blij dat je op La Palma woont en niet op Tenerife.

kustwacht guardia civil

Afgelopen zomer waren we in Nederland toen Jeff, een zoon van een vriend van ons, met de kano het Haringvliet op vluchtte om zo hopelijk wat minder last van zijn hooikoorts te hebben. Toen we hem een paar uur later weer thuis zagen komen kwam de stoom uit zijn oren. Niet door de hitte, maar van woede. Hij was namelijk op het water aangehouden en bekeurd door een oversize politieboot voor het feit dat hij geen zwemvest aan had. Let wel, zwemvest, geen reddingsvest. En dat in een sit-on-top kano met een drijfvermogen van meer dan 125 kilo. Na het uitschrijven van de bekeuring mocht hij echter gewoon verder kanoën. De buit was binnen en het gevaar geweken. Jeff vroeg of hij niet mee kon naar La Palma, hij was dit Nederland zo zat.

 

Afgelopen week word ik hier op zee gecontroleerd door een grote boot van de Guardia civil uit Tenerife. Nog nooit gezien hier, die boot, in al die jaren. Het was prachtig weer en bij gebrek aan illegale bootmigranten vanuit Afrika hadden ze waarschijnlijk opdracht gekregen zich een beetje nuttig te maken door boetes uit te gaan schrijven bij La Palma. Wat bleek nu. Ik vaar al negen jaar rond, terwijl er een papiertje ontbreekt. Levensgevaarlijk. Dat betekende natuurlijk een prent. Ik mocht na de controle overigens wel gewoon verder varen. De buit was binnen en het gevaar geweken.

 

De volgende morgen hier op La Palma naar de capitania gegaan. Daar werd heel anders gereageerd. Er ontbrak inderdaad een papiertje. In de tijd dat ik mijn bootje kocht en liet overschrijven op mijn naam was er net die nieuwe regeling van het betreffende papiertje. Daar moet toen iets mis gegaan zijn. Geen punt, dan gaan we dat nu toch even regelen. De commandant van de capitania zei nog lachend en met een dikke knipoog dat negen jaar een lange tijd is waar veel in is gebeurd. Zoals dat Spanje bijvoorbeeld wereldkampioen voetbal is geworden in de finale tegen Nederland.

 

Mensen, wat ben ik blij dat ik op La Palma woon en niet op Tenerife !

 

Beleef La Palma ! Vakantiehuizen op La Palma