www.vakantiehuizenlapalma.nl

'Doe het zelvers' aan het  rogvissen op het Canarische eiland La Palma.

Zeebaars vissen op La Palma.

Jurgen en Misscha zijn gisterenavond voor de zoveelste keer aangekomen op La Palma. Ook om 'een beetje' te vissen natuurlijk. Bij aankomst vroegen ze of ik inderdaad dat gidsen tijdens het strandvissen echt niet meer deed. Waarschijnlijk in de hoop dat ik een uitzondering zou maken voor hen. Niet dus. Het zijn twee ontzettend toffe gasten. Maar ik heb besloten dat ik er te oud en langzaam voor begin te worden, om met pijlstaartroggen en haaien door de golven te rennen en springen. Maar zij hebben het diverse keren meegemaakt en weten ongeveer hoe het moet. Afgesproken dat ik even zou komen kijken de volgende morgen en misschien zelf ook een hengeltje uitwerpen. Gezellig !

Dril vlinderrog op het Canarische eiland La Palma.

Toen ik vanmorgen aan kwam lopen op het strand kon je aan hun lichaamstaal al zien dat er vis zat. Twee aanbeten gemist. Even later vangt Jurgen een fraaie zeebaars aan een horsmakreeltje. Vervolgens krijgen we bezoek van een meute kleine haaitjes. Je had nog niet ingegooid of je hengel stond al te rammelen en werd je aas verwoest. Zelf besloot ik om me maar eens op deze deugnieten te richten met een andere onderlijn met kleinere haken en kleiner aas. We hadden het er nog wel gekscherend over dat je dan net zal zien dat er iets groters aan gaat hangen. Dat gebeurde inderdaad, en hoe ! Maar gelukkig wel bij Mischa die nog steeds met groot aas bezig was. Onze eerste reactie was dat het om een vlinderrog zou gaan. Maar na een stief kwartier stevig drillen, waarbij de vis voortdurend van richting bleef wisselen en telkens weer onvermoeibaar lijn van de molen bleef sleuren, begonnen we toch ook rekening te houden met een hamerhaai.

Landing vlinderrog op het Canarische eiland La Palma.

Maar toen uiteindelijk in de branding een grote vleugel uit het water kwam bleek het dus toch een vlinderrog te zijn. Nu moest Jurgen aan de bak. Ik was immers slechts toeschouwer. Door de fikse branding leek het een langdurige zaak te gaan worden eer de vlinderrog op de vloedlijn zou liggen en Jurgen de landingshaak in de bek van de vis zou kunnen krijgen. Ineens komt de rog echter met een noodvaart met een golf meegezwommen waardoor Jurgen ook gedwongen werd naar het strand te rennen. Dat viel uiteindelijk niet tegen dus. Maar na het foto's nemen zegt Jurgen tegen me: "Ik kon hem niet ontwijken. Hij haalde me in. Ik voelde hem in mijn knieholtes. Gelukkig met de goede kant." Ik antwoord: "Ik zag het. Het staat waarschijnlijk op video. Begrijp je nu wat ik bedoel als ik zeg dat ik er te oud en langzaam voor begin te worden ? "  Jurgen kijkt me aan en knikt instemmend.

Vlinderrog op het Canarische eiland La Palma voor Mischa.

video’s            diapresentatie              vissen

vakantiehuizen

Beleef La Palma !