www.vakantiehuizenlapalma.nl

Dutch Marines rowing-Challence 2015   oversteek Rotterdam-Londen.

Dutch Marines Rowing Challence.

Foto's en info komen van: http://www.dmrc.nl/                                 Bezoek deze site, het is meer dan de moeite waard !      

Vandaag 12 september 2015 is de aankomst bij de Towerbridge in Londen.

 

Waarom roeien wij ?

Wij roeien voor onze maten en hun familieleden.

Mariniers werken vaak in anonimiteit. Waardering is er in geringe mate. Wanneer collega's tijdens de uitoefening van hun plicht het hoogste offer geven, dan komt dat hard binnen. Bij terugkomst van uitzendingen komt de verwerking van hetgeen zij hebben gezien en meegemaakt. Ondanks alles zijn ze overtuigd van het goede werk dat ze doen en zullen altijd doorgaan met Verbondenheid, Kracht en Toewijding, de kernwaarden van het Korps Mariniers. Met het verwerken van traumatische gebeurtenissen komen sommigen helaas in de knel, soms pas vele jaren later.

We kunnen helaas niet voorkomen dat dit in de toekomst vaker zal gebeuren, we kunnen er wel voor zorgen dat zij die zich hebben ingezet voor de Nederlandse samenleving en hiervoor een hoge prijs hebben moeten betalen, practische hulp krijgen en een podium krijgen die zij verdienen.

 

Rowing Callence 2015 Dutch Marines.

 

 

Nu het dilemma:

 

Al jaren komt oud-marinier Arie de Ligt hier samen met zijn vrouw Marian hier op La Palma op vakantie, en om te vissen. Dit jaar zat hij met een dilemma. Het korps mariniers had een evenement georganiseerd waar Arie volledig achter staat en graag aan mee had willen doen. Helaas viel dit samen met zijn reeds geplande vakantie (tickets, vrije dagen van Marian). Dus i.p.v. op de noordzee  af te zien met zijn broeders voor zijn broeders, stond Arie op hetzelfde tijdstip in zijn ééntje af te zien op de Atlantische oceaan bij La Palma. Op het tijdstip dat de roeiboten van het korps mariniers gisteren de Thames oproeiden stond Arie  vrijwel non stop 12 uur lang, 'stand-up' vissend, af te zien op een klein visbootje.

Arie drilt 's nachts eerste reuzenpijlinktvis op La Palma.
Arie in gevecht met tweede Reuzenpijlinktvis op La Palma.

 

Arie in gevecht met six-gill haai op La Palma.
Arie opnieuw in gevecht met sixgill haai op La Palma.

Wat een dag! Terwijl zijn makkers uit het korps zich op de noordzee in het zweet werkten. Kon Arie iedere keer voordat zijn bezweette t-shirt was opgedroogd, opnieuw aan de bak om een diepzee monster omhoog te takelen. Maar…. er is niet één vis geland. Wat een chaos. Eén sixgill greep een inktvisjig en één inktvis greep een takel die voor six-gill bedoeld was. Beiden six-gills schoten er al voor de helft af. De twee reuzenpijlinktvissen vonden het nodig om beiden op vijf meter onder de boot, met de leader al op de reel, los te schieten. Maar toch al met al een leerzame en toch ook  vermakelijke visdag vol actie. Goed om te weten dat zijn kameraden, die dag meer succes hadden en volgens plan 's middags, na dagen afzien, de monding van de Thames oproeiden.

 

'Qau Patet Orbis'. Dit is de lijfspreuk van het Korps Mariniers en betekent : 'Zo wijd de wereld strekt'.

 

 

video’s            diapresentatie              vissen

 

vakantiehuizen

Beleef La Palma !