www.vakantiehuizenlapalma.nl

Geen liefhebber van haaien ?

 

Ik weet niet hoeveel man er bij Sportvisserij Nederland werken, maar er zijn er al een redelijk aantal hier bij me op visite geweest op La Palma. Maikel deed me in zijn eerste mail dan ook de hartelijke groeten van deze collega’s. Bij deze bedankt en de groeten terug heren. In een latere mail op de dag voor dat we zouden gaan vissen schreef hij: ” Waarop we gaan vissen laat ik dan weer graag aan jou over, maar ik ben geen liefhebber van het vissen op haaien (hoewel ik weet dat ze er soms aan gaan hangen).”

 

Toen Maikel aan boord stapte liet hij een reishengeltje zien en vroeg of dat wel de bedoeling was. Niet nodig maar altijd wel leuk om met een eigen hengel te vissen natuurlijk. Zeker als dat ook nog een verjaardagskado van vrouwlief blijkt te zijn en er nog nooit mee gevist is. Tonijn en bonito zaten er op dat moment niet aan onze kant van het eiland, wel grote bluefish. Al vang je die vrijwel uitsluitend in de schemer en waren we daar dus eigenlijk te laat voor begonnen. Maar Maikel zou toch wel graag een poging wagen op zo’n grote bluefish.

 

Eerst aasvis vangen, sierratonijntjes. Als één van de eerste tonijntjes die we vangen tijdens de dril gegrepen wordt door iets met tanden, onmiddelijk dit tonijntje teruggezet voorzien van staartdreg. Maar na anderhalf uur langzaam rondtuffen, geen aanbeet. (De avond erna met een andere visser aan boord, wordt er in de schemer weer een gehaakte barracuda gehalveerd.)

Toch maar een drift maken op ruwe haai dan. Maar dan wel aan zijn eigen reishengel natuurlijk. Langzaam laat Maikel een tonijnfiletje naar de bodem zakken. ” Ik heb bodem zegt hij…en vis !” En zo werd meteen de trend voor de rest van de visdag gezet.

 

De volgende uren heeft de reishengel vrijwel voortdurend steeds gekkere curves gemaakt. Zes ruwe haaitjes een paar roggen en een pieterman zijn met het verjaardagskadootje omhoog gedrild. Vismaat Gerwin bleek de hengel uitgezocht te hebben voor het kado van vrouwlief. Goede keuze geweest. Hengel is echt getest. Eén rog bleek te zwaar en hebben we af moeten breken. Maar al het andere gespuis moest toch haar meerdere erkennen in de reislustige sportex.

 

Ik ben eigenlijk vergeten te vragen waarom hij schreef niet zo’n liefhebber van het vissen op haaien te zijn. Dat was namelijk niet echt te merken. Vond hem redelijk uit zijn dak gaan bij iedere haai. Ik heb wel een vermoeden. Maar op La Palma heeft vrijwel alles wat zwemt grote tanden, stekels en/of is giftig. Daar wen je aan. Toch Haaikel Maikel ?

 

video’s            diapresentatie              vissen

 

vakantiehuizen

Beleef La Palma !