www.vakantiehuizenlapalma.nl

Gladde haaitjes op het Canarische eiland La Palma ( Mustelus mustelus )

haaitjes Babyboom op La Palma.

Al weer een tijdje geleden was ik even gaan kijken bij Mischa en Jurgen die aan het strandvissen waren hier op La Palma. Natuurlijk neem je dan zelf ook even een hengeltje mee, voor klein spul. Nou, klein spul zat er genoeg. Mischa zei op een gegeven moment dat er wel duizenden van die gladde haaitjes voor het strand moesten zitten. Je had nog niet ingegooid of je hengel stond al weer te rammelen en werd je aas vernietigd. Voor de mannen minder leuk, want die zaten op grotere vissen. Maar voor de toekomstige visserij natuurlijk wel een mooi voorteken zo'n babyboom van haaitjes op La Palma.

mama met baby op la palma

Mooie gelegenheid om weer eens met de familie naar het strand te gaan en wat kleur op die witte lijven te krijgen. Want als die zon er vrijwel altijd is en het bijna iedere dag strandweer is, ga je ongemerkt steeds minder. De gemiddelde toerist op La Palma heeft meer kleur dan wij. Daarbij geeft vissen natuurlijk een excuus om naar het strand te gaan. Want om nu zo maar een beetje op een handoek te gaan liggen niksen…is niks voor ons.

Mayra met kleine pijlstaartrog op La Palma.

Vroeger toen ik nog jong, snel, sterk en fit was en het strandvissen op haai en rog nog aanbood, kwam de familie nog regelmatig op het strand om te kijken bij het vissen. Zijn dus bekend met de techniek. Alleen dat we nu met lichte hengels gericht op kleine vis bezig waren, was een nieuwe ervaring voor hen.

Ramon met baby gladde haai op La Palma.

Mischa had nog wel gekscherend opgemerkt dat ik lichtgewicht Ramon vast zou moeten binden voor het geval dat er een grote tussen door zou lopen. Want dan zou hij waarschijnlijk gaan waterskiën. Inderdaad krijg je er, ook op klein aas, eens in de zoveel tijd iets groots aan. Zo ook die dag. Maar Ramon was op dat moment met een vriendje aan het zwemmen en papa was net een kleine rog aan het terug zetten. Dus toen er plotseling een steun verbogen, en een hengel tegen de keien gerukt werd, moesten onze dames aan de bak. Kansloze missie, éénrichtingsverkeer naar Venezuela. De ziekte dat ze er in hadden. Wie vist er dan ook met zo'n lichte hengel op La Palma. Ja hoor, papa's schuld.

Strandvissen op La Palma met de familie. Oeps, maatje te groot.

video’s            diapresentatie              vissen

vakantiehuizen

Beleef La Palma !