www.vakantiehuizenlapalma.nl

Jigs bouwen voor het vissen op reuzenpijlinktvissen. Tot nu toe leuke maar ook wel frustrerende visserij.

Gekochte inktvisjig buigt uit.

De afgelopen weken zijn  we hier op La Palma regelmatig aan het vissen op reuzenpijlinktvissen. Al jaren lang krijgen we deze diepzeemonsters regelmatig aan de haak maar schieten ze er al vrij snel weer af. Je voelt aan de manier van weerstand duidelijk dat het om een reuzeninktvis gaat. Het waterjetsysteem waarmee deze dieren zich voortbewegen is goed te voelen. Maar tot voor kort was er nog nooit eentje bovengekomen. De commerciele inktvisjiggen die je kunt kopen zijn veel te klein en licht gebouwd. Reuzenpijlinktvissen kunnen tot wel dertien meter lang worden bij een gewicht van ?  Een honderddertig ponds hengel wordt soms zomaar zonder problemen dubbel gevouwen.

Eerste versie jig voor reuzenpijlinktvissen op La Palma.

Maar ook aan de zelf gefabriceerde jigs krijgen we ze niet helemaal naast het bootje. Het gaat al beter. We krijgen ze nu tot vlak onder de boot. Maar als je dan van een diepte van zes- tot vierhonderd meter diepte zo'n apparaat naar boven drilt, is het knap frusterend als de inktvis vlak onder de boot even aanzet en losschiet, losscheurt of loslaat. Maar onderweg met die pappegaaienbek wel je aas volledig heeft opgepeuzeld.

Jig voor reuzenpijlinktvis verwoest op la Palma.

Een ander nadeel is dat wanneer je even te ongeduldig bent en het aas een beetje richting bodem laat zakken er meestal gelijk één of andere diepzeehaai aan je jig gaat hangen.

Reuzenpijlinktvisjig make 2 op La Palma.

Het is een leuke uitdaging die af en toe ook wat frustrerend kan zijn. Maar we blijven volhouden. Eens zullen we de ideale jig in elkaar knutselen en zal er zo'n monster naast het bootje aan de oppervlakte komen te liggen.

Zevenkieuwige haai op La Palma.

video’s            diapresentatie              vissen

vakantiehuizen

Beleef La Palma !