www.vakantiehuizenlapalma.nl

Ruige meid met gladde haai op het Canarische eiland La Palma.

Ella filmt papa Jean die een rog drilt op La Palma.

Via kennissen was Jean aan mijn adres gekomen op La Palma. Of hij tijdens zijn vakantie misschien een keer met één van zijn kinderen met me zou kunnen vissen?  Tijdens een eerder door hen geplande boottocht om dolfijnen te gaan kijken zou dan moeten blijken wie het best bestand was tegen zeeziekte. Dankzij goede tabletjes tegen zeeziekte was er niemand ziek geworden. Maar er werd besloten dat dochter Ella van twaalf mee zou gaan daar haar broertje, met zijn zeven jaar, misschien toch nog wel wat aan de kleine kant was voor deze visserij.

Ella drilt gladde haai op La Palma.

Terwijl Ella op een gegeven moment haar vader, die een rog zit te drillen, aan het filmen is buigt achter haar rug ineens haar eigen hengel door en begint de slip te zingen. Met de grootste moeite weet Ella de hengel uit de steun te krijgen en begint een hectische dril. Diverse malen zwemt de vis rond de lijn van haar vader, die nog steeds aan zijn rog zit te trekken. En tot tweemaal toe moet de hengel onder de ankerlijn door gehaald worden en achter de motoren langs. De haai, want dat is inmiddels wel duidelijk, laat Ella alle kanten van de boot zien. Maar ze houdt vol en maakt geen fouten.

Gladde haai uitgedrild naast de boot op La Palma.

Uiteindelijk verschijnt de haai moe gestreden aan de oppervlakte naast de boot. Ella die zelf ook wel redelijk afgeserveerd is, ziet het aanvankelijk niet zitten om met de haai op de foto te gaan. Maar na aandringen van paps en de verzekering van de schipper dat er niets kan gebeuren daar de haai nog veel meer uitgeput is dan zij, vermant ze zich en gaat met haar vangst op de foto. Later kreeg ik een mail van Jean dat ze nog een keer terug moeten komen want dat  broerlief dan ook beslist mee wilde. Schijnt net zo'n doorzettertje te zijn als zijn grote zus. Dus moet wel lukken, ondanks zijn jeugdige leeftijd.

Ella met gladde haai op La Palma.

video’s            diapresentatie              vissen

 

vakantiehuizen

Beleef La Palma !