www.vakantiehuizenlapalma.nl

Twin fishing : vissende tweeling op La Palma.

Wanneer ik Bjorn en David op de afgesproken plaats ontmoet om hen naar hun vakantievilla in de bergen op La Palma te brengen, wacht me een verrassing. Ik heb me net door het open raam voorgesteld aan de bijrijder als die aan de bestuurders kant uitstapt om zich nogmaals voor te stellen. Word ik nu gek of hoe zit het ? Snel kijk ik door het raam aan de bijrijderskant. Krijg nu wat. Daar zit tie ook. Ja hoor een tweeling !

De volgende dag tijdens het vissen vraag ik die gasten of ze vroeger niet verschrikkelijk veel lol mee hebben beleefd, dat ze zo op elkaar lijken. "Nog steeds",  antwoorden ze lachend.

Eerst had ik twijfels of twee van die jonge gasten zich wel zouden vermaken op La Palma. Geheel ten onrechte. Ze halen er het maximale uit. Af en toe willen ze even een dag bijkomen van al het extreme hiken in de bergen en gaan ze een dag vissen of snorkelen. Vanmorgen zag ik dat de 'Twins' me gisterenavond een berichtje gestuurd hadden dat ze vanuit hun huis naar het hoogste punt van La Palma hadden zitten kijken en het idee hadden opgevat om daar vanaf zeeniveau naar toe te klimmen om daarna weer terug af te dalen naar het strand. Of is dat toch iets te gek op één dag? Snel een berichtje teruggestuurd in de hoop dat die twee-éénheid nog niet op pad was. Want dat is zelfs voor die 'lookalikes' te veel van het goede. Nu zijn ze als alternatief een mooie tocht boven over de kraterrand aan het maken. Hoop ze morgen voor vertrek nog even te treffen om wat opnamen van hun go-pro te copiëren. Want de tweeling had de eerste dag, hoe kan het ook anders, een aantal keren tegelijk beet met uiteindelijk zes verschillende soorten rog naast de boot. De tweede dag was het echt 'twin-fishing' met in de namiddag voortdurend dubbele aanbeten van voornamelijk fraaie vlinderroggen. Zelf tijdens het eventjes diepzeevissen, waren de dubbelgangers solidair. Van beiden werd het aas simultaan vernietigd zonder dat ze de diepzeemonsters wisten te haken. Best wel geinig als alles zo éénsgezind gaat. Al was ik wel blij dat ze niet de zelfde kleding aan hadden. Want dan had ik echt een probleem gehad om ze uit elkaar te houden.

 

video’s            diapresentatie              vissen

 

vakantiehuizen

Beleef La Palma !