www.vakantiehuizenlapalma.nl

visvergunning la palma

De tijd dat je als toerist op La Palma niet naar een visvergunning werd gevraagd is voorbij. Voor de kantvisserij zal het wel meevallen zolang je niet in de beperkte gebieden van het maritieme park of de havens van Tazacorte of Santa Cruz je hengel uitwerpt.

 

Voor de bootvisserij is dit echter een ander verhaal. De afgelopen 10 jaar had ik een stille afspraak met de inmiddels gepensioneerde visserij-inspecteur, dat ik voldoende vergunningen aan boord had om het aantal vissers bij mij aan boord te dekken. Ook al klopten de namen niet, het werd gedoogd.

Sinds 2017 zijn er echter andere instructies van hogerhand en ben ik sindsdien al menigmaal door de Guardia Civil gecontroleerd of iedereeen wel in het bezit is van de juiste visvergunning.

 

Om met me te gaan bootvissen dient een ieder zelf zorg te dragen dat hij de juiste visvergunning bij zich heeft aan boord, gecombineerd met een geldig legitimatiebewijs. Ik kan de vergunning niet voor je regelen, die dient door de visser zelf fysiek aangeschaft te worden.

 

Hieronder beschrijf ik waar en hoe je dit kunt doen:

 

Casa Masieu in Argual Los Llanos
Casa Masieu in Argual Los Llanos

Casa Masieu op Plaza Soto Myor in Argual ( Los Llanos)

Naast de glasblazer waar op zondag de hippie markt is.

Cabildo Insular in Santa Cruz de La Palma
Cabildo Insular in Santa Cruz de La Palma

Cabildo Insular Avenido Maritimo 3 in Santa Cruz.

Aangezien het aanschaffen van een visvergunning op La Palma wat meer tijd in beslag neemt dan in Nederland kun je het beste zorgen dat je iets voor 09:00 uur voor de deur staat van één van beide hier boven genoemde adressen.

 

Je komt binnen en ziet daar een ticket automaat staan, je kiest voor ‘licencias de pesca’. Je krijgt een ticket met een nummer dat wordt omgeroepen en wordt afgebeeld op een scherm. Even plaatsnemen op één van de stoeltjes in de wachtruimte tot je aan de beurt bent. Met je paspoort meld je je dan bij het aangegeven buro. De dame of heer maakt dan drie formulieren in orde. Hiermee moet je naar een bank om deze contant te betalen. Daarna weer met deze papieren terug naar het eerste kantoor waar je de visvergunning nu kunt ophalen. Na uiteraard weer eerst een kaartje uit de ticket machine hebben getrokken en wachten tot je aan de beurt bent.

 

Bovenstaande proces neemt, al naar gelang hoe druk het is, tussen de 20 minuten en twee uur in beslag.

Welkom op La Palma !

 

De vergunning die je moet hebben is ‘licencia de pesca recreativa 3 (tercera clase)’ die kost ongeveer € 15,- en is drie jaar geldig. Ook op de overige Canarische eilanden. De vergunning is een miniscuul klein zwart/wit afgedrukt iets, ter grote van een bankpasje, op normaal papier. Er wordt geadviseerd om de vergunning op de stippellijn uit te knippen en te plastificeren. Tijdens je vakantie niet altijd even makkelijk. Maak er daarom in ieder geval direct een copy van die je netjes kunt bewaren en de andere om mee te nemen tijdens het vissen.

 

Er zou ook een manier moeten zijn om je visvergunning per internet te kunnen bestellen. Helaas is dit ons tot nu toe niet gelukt. Waarschijnlijk door de regel dat de betreffende visser zijn vergunning pesoonlijk en fysiek moet afhalen. Dat is per internet een beetje lastig. Mocht het iemand, via onderstaande site of een andere, echter lukken om het wel per internet te regelen, dan horen wij dat graag.

 

http://www.gobcan.es/agricultura/pesca/temas/pesca_recreativa/tramitacion.html