www.vakantiehuizenlapalma.nl

Wandelen op La Palma. Wandelroute PRLP8 van Pico de La Cruz naar Barlovento. NO9

Startpunt wandeling prlp8 van Pico de la Cruz naar Barlovento op La Palma.

beginpunt : Pico de La Cruz

eindpunt : La Laguna de Barlovento

afstand : 12 km          

Wandelroute PRLP8 op La Palma.

tijdsduur : 3 uur

signalering: PRLP 8

hoogteverschillen : totaal dalen 1600 meter.

zwaarte : zwaar

bar restaurant : Restaurant Las Goteras in recreatiegebied van La Laguna de Barlovento

watertappunt : nee

bushalte : nee

Afdaling op La Palma via de wandelroute PRLP8 van Pico de La Cruz naar Barlovento.

Deze wandelroute PRLP8 op La Palma is 12 km afdalen van Pico de La Cruz naar La Laguna de Barlovento. De wandeling is uitermate geschikt om in de zomer te maken. Nadeel van de wandeling is dat er geen busverbindingen zijn en het prijzig is om het met een taxi te organiseren. Je moet je immers richting het hoogste punt van La Palma laten brengen.

De begroeing gaat langzaam over van hellingen bedekt met La Palma brem naar Pijnboombos

De wandeling voert je door een paar typische klimaat en vegetatiezones van La Palma. Je begint op de met La Palma brem begroeide hellingen bij Pico de Cruz. Tijdens de afdaling verandert de vegetatie langzaam in pijnboombos. Nog lager loop je door laurierbos en de wandeling eindigt tussen loofbomen en struiken.

De droge kloof Barranco de Gallegos ten westen van de berggraat waar de wandelroute PRLP8 op La Palma over heen voert.

Eén van de meest kenmerkende uitzichten krijg je ongeveer halverwege de wandeling. Op een gegeven moment voert het wandelpad over een smalle berggraat. Aan de linkerkant kijk je in de grote droge, zonnige barranco de Gallegos en aan de rechterkant over de vochtige dichtbeboste en vaak bewolkte Barranco de La Herradura.

De vochtige kloof Barranco de La Herradura ten oosten van de berggraat waar wandelroute PRLP8 over heen voert op La Palma.

Dat is nu typisch La Palma die snelle afwisseling van klimaat en vegetatiezones. Wat ook typisch La Palma is is de steilte van het pad. Het zwaarste deel is nog het stuk door het pijnboombos. Het pad is bezaaid met dennennaalden wat de afdaling nog zwaarder maakt. Niet echt een wandeling om op de eerste dag van de vakantie te maken. Wij hebben hem kort geleden nog  gedaan na een aantal maanden relatieve rust. Jong en oud hebben toen wel een aantal dagen spierpijn en knikkende knietjes gehad.

Van pijnboombos gaat de vegetatie over in laurierbos langs wandelroute PRLP8 op La Palma.

Het deel van de wandeling dat door het laurierbos voert is al wat minder steil en nog lager kom je tussen de loofbomen en struiken en een paar verspreid liggende akkertjes. Dit deel van de wandeling is een must voor vlinderliefhebbers. Iedere keer als we hier zijn in de zomer wemelt het er werkelijk van de vlinders. Vooral de grote gele Afrikaanse trekvlinder is een lust voor het oog.

Barlovento komt in zicht tijdens de afdaling over wandelroute PRLP8 op La Palma.

Wanneer je op een gegeven moment Barlovento in zicht krijgt, snap je niet dat het dorpje, als je er door heen rijdt, zo ‘gewoon’ lijkt. Vanaf boven gezien ziet het er heel idylisch uit. De wandelroute gaat eigenlijk door tot Barlovento. Maar het laatste stuk gaat grotendeels over de gevaarlijke geasfalteerde weg. Dus is het leuker en verstandiger om te wandeling te beëindigen bij het recreatiegebied van La Laguna.

Terugblik over het gebied boven La Laguna de Barlovento op La Palma.

wandelinfo                  wandelroutes                    home                     wandeltips

 

vakantiehuizen

 

Beleef La Palma !

Beleef La Palma !