www.vakantiehuizenlapalma.nl

Markten op La Palma. Boerenmarkt in Villa de Mazo op La Palma.

Markten op La Palma. Boerenmarkt in Villa de Mazo op La Palma.

De markt  in Villa de Mazo op La Palma vindt plaats op zaterdag van 11:00 tot !9:00 uur en op zondag van  plaats  zaterdag van 9:00 tot 13:00 uur in de markthal Mecadillo Municipal de Villa de Mazo aan Carretera Dr. Morera Bravo.

Boerenmarkt in Villa de Mazo op La Plma. Non-food gedeelte.

Wij kunnen er zelf niet erg enthousiast over worden daar er weinig authentieks meer te vinden is, op deze van oorsprong boerenmarkt. Veel van de standhouders zijn inmiddels onbespoten Duitsers die hun waar aanbieden aan rondsloffende toeristen. Tien jaar geleden zijn wij er een keer geweest en waren we deze mening al toegedaan. Nu zijn we onlangs weer eens gaan kijken of dit nog steeds zo was. Ja, dus.

Overdekte markt in Villa de Mazo op La Palma. Food gedeelte.

Het food-gedeelte, mits niet onbespoten, is vaak nog wel in handen van lokale verkopers. Het meest tot de verbeelding sprekend is waarschijnlijk het ouderwets aandoende kraampje met suikerriet. Dit is inmiddels een vaste attractie op iedere markt op La Palma. Eigenlijk is het enige authentieke deel van deze markt het handwerkgedeelte waar oude dametjes hun kleedjes, patchwork en andere arbeidsintensieve waar te koop aanbieden.

Markt in Villa de Mazo op La Palma. Handwerk gedeelte.

vakantiehuizen

 

Beleef La Palma !