www.vakantiehuizenlapalma.nl

La Palma

Route der vulkanen
Uitzicht vanaf de Cumbre.
Rio Taburiënte in de centrale krater op La Palma.
Rondwandeling bij El Pilar op La Palma.
De bergrug van de Cumbre Nueva op La Palma.

La Palma wordt ook wel La IslaBonita ( het mooie eiland ) of La  Isla Verde ( het  groene eiland ) genoemd en is het meest noordwestelijke eiland van de Canarische Archipel. Op 450 kilometer uit de Afrikaanse  kust op de hoogte van Mauretanië  ligt deze groene parel in de Atlantische Oceaan.  Het ligt op nog geen 4,5 uur vliegen van Nederland en er zijn rechtstreekse vluchten vanaf o.a. Amsterdam, Brussel en Düsseldorf.

Laurierbos bij La Zarza op La Palma..
Lomo de Franceses op La Palma.

Op dit relatief kleine eiland, met een maximale hoogte van bijna twee en halve kilometer, vind je verscheidene klimaatzones. Je kunt er vrijwel altijd de temperatuur vinden die je zoekt. In het noordoosten waar de wind een groot deel van het jaar de vochtige wolken tegen de bergen omhoog stuuwt, heb je laurierwouden met varens en lianen. Boven de 1000 meter is het eiland van noord tot zuid bijna geheel bedekt met pijnboombossen. Het zuiden is het jongste deel van het eiland en daar vind je desolate lavavelden.

Parapenten op La Palma.
Wandelen op La Palma.
Mountainbiken op La Palma.
stranden op La Palma

La Palma is een eiland waar je je zelf uit kunt leven in tal van buitenactiviteiten, maar je kunt er ook heerlijk luieren op verborgen strandjes.

Zonsondergang bij Puerto Naos op La Palma.
Zonsondergang bij El Remo.

De Romeinen hadden het tweeduizend jaar geleden al over de  gelukzalige eilanden vanwege het milde  klimaat waardoor het lijkt alsof het eeuwig lente  is. Dat is tegenwoordig misschien iets overdreven. Maar feit is dat het vrijwel nooit erg koud, nog  heel warm wordt op La Palma. 

Calle Enrique Mederos op La Palma.
Fontein in Centrum van Villa de Tazacorte op La Palma.
Oud en Nieuw onder de Palman op La Palma.
Park in Los Llanos op La Palma.

In het westen van het eiland ligt het dorpje ‘El Puerto de Tazacorte’,  dat de meeste zonuren van heel Europa heeft. Iets hoger in het zonnige maar milde Aridane dal ligt Los Llanos de Aridane, een gemoedelijk stadje met gezellige pleintjes, terrasjes, barretjes en restaurantjes. Rustig buiten het stadje gelegen maar op loopafstand van het gezellige en autovrije centrum van Los Llanos vind je onze vakantiehuizen in de botanische tuin.

Promotievideo cabildo de la palma

Beleef La Palma !