www.vakantiehuizenlapalma.nl

Gratis wifi

 

Grote gebieden van La Palma moeten het doen met een bandbreedte van maximaal 1,5 mb maar meestal slechts 0,5 mb. Als wij echter onze gasten echter internet via wifi aanbieden, willen we wel wifi aanbieden en geen hoofdpijn.

 

Tijden zijn wij bezig geweest met Telefonica/Movistar om een 10 MB aansluiting voor onze huisjes in de tuin te realiseren.

Dat zou echter niet mogelijk zijn, en wilden ze ons opzadelen met een 3G contract. Bij navraag bij collega huisjesverhuurders, bleek dit 3G contract, internet via wifi te zijn waar je vrijwel niets mee kunt.

 

Wij zijn blijven volharden, en doordat volgens onze vraagbaak en IT specialist Hendrik Jan Verheij, van www.bwss.nl  uit Nederland, dit waarschijnlijk wel mogelijk zou moeten zijn, aangezien de vakantiehuizen niet al te ver van de verdeelkast staan en er al een aparte leiding naar de woningen liep. Het probleem zou in ons geval, volgens hem, vermoedelijk zijn dat er niet geregistreerd stond in de centrale welke lijn bij welke aansluiting hoorde.

 

En gelijk had hij. Maar het is opgelost en kunnen we onze gasten internet via wifi aanbieden. Iedere vakantiewoning heeft nu gratis wifi via een eigen beveiligd en bekabeld accespoint. Het is wel zo dat als er onverhoopt iets zou voorvallen waardoor er tijdelijk geen wifi zou zijn in een huis, hier niet voor gereclameerd kan worden.

 

Zo zie je maar, de aanhouder wint.

 

Je maintiendrai!

 

   weer     webcam      vluchten      autohuur     wifi     busschema     boekingsvoorwaarden

 

Beleef La Palma !

Beleef La Palma !