www.vakantiehuizenlapalma.nl

Hippiemarkt (Rastro)  op het plein Plaza Sotomayor in Argual bij Los Llanos op La Palma.

Hippiemarkt op Plaza Sotomayor in Argual op La Palma.

De hippiemarkt op het plein Plaza Sotomayor in Argual is op zondagmorgen van ongeveer tien tot één een drukte van jewelste. Voor ons persoonlijk een groot raadsel. Het is een kleurrijke boel dat zeker. Maar om nu als La- Palma-toerist hier je zondagochtend door te brengen, nee. Maar ach, ieder zijn ding. Het zijn echter niet alleen toeristen die de hippiemarkt bezoeken. Ook armere lokale bewoners zijn hier op zoek naar een buitenkansje.

Hippiemarkt op Plaza Sotomayor bij Los Llanosop La Palma

Op de hippiemarkt staan niet alleen hippies. Je treft er ook Palmero's met o.a. kunstnijverheid, kruiden en plantjes aan. En zelf een enkele import West-Europeaan tracht er zijn of haar overbodig geworden spullen te slijten en heeft er soms een plaatsje veroverd. Vanaf 's morgens vroeg kan  een ieder proberen een plekje te pakken te krijgen om de koopwaar aan de man te brengen. Het is er dan ook een ongeorganiseerde vrolijke bende.

Hippiemarkt, tweedehandsmarkt in Argual op La Palma.

De hippies komen op zondagmorgen vroeg uit hun hutten, holen en grotten vooral uit het gebied tussen Tijarafe en Puntagorda om hun 'kraam' op te bouwen. Iemand die op zoek is naar een armbandje als souvenir van La Palma is op het juiste adres. Op ongeveer één op de twee standjes of kleedjes liggen zelfgeknoopte armbandjes. Na de markt vertrekt een groot aantal van onze commerciële hippies naar het strand van Tazacorte om zich daar eens goed te verwennen met een biertje en patatje van hun zojuist verdiende geld.

Hippiemarkt rastro vlooienmarkt in Argual op La Palma.

Gelukkig staat er af en toe ook een lokaal iemand met houtsnijwerk, natuurzeep of andere afwijkende handelswaar. Dit maakt de markt een stukje interessanter voor hen die al een armband bezitten. De Poolse glasblazer die rechts achter op het plein zijn atelier heeft vinden wij persoonlijk de smaakmaker van de hippiemarkt. Op zondagmorgen is hij er aan het werk en geeft uitleg over het proces van het glasblazen. Alleen al deze glasblazer maakt het de moeite waard om de hippiemarkt  in Argual te bezoeken.

Glasblazer op de hippiemarkt in Argual op La Palma.

vakantiehuizen

Beleef La Palma !