www.vakantiehuizenlapalma.nl

De overdekte markt in Santa Cruz de la Palma.

De overdekte markt in Santa Cruz de la Palma.

De markt van Santa Cruz de la Palma bevindt zich in de markthal aan de Avenida El  Puente nr. 16. Deze hal bevindt zich op het voormalig ziekenhuis terrein uit de zestiende eeuw en is gebouwd in 1886. De openingstijden van de markt zijn dagelijks van zeven uur 's morgens tot twee uur 's middags. Zondag is de markthal gesloten. Naast de ingang van de markt is een eenvoudig overdekt terras waar de hangouderen van Santa Cruz de la Palma elkaar dagelijks ontmoeten.

de markt in Santa Cruz de la Palma.

Aan de achterzijde heeft de markt van Santa Cruz ook een ingang aan de Calle Diaz Pimienta. Boven de hoge smalle boogdeurtjes staat de officiele naam van de Markthal van Santa cruz de la Palma vermeld: ' RECOVA'. (= Hoog gewelf, markthal)

Overdekte markt in Santa Cruz de la Palma.

De markt heeft dertien nissen die 'Longa's genoemd worden en twaalf losse stands in het centrale gedeeelte. De 'lonja's' geven de markt haar speciale karakter. Je kunt op de markt van Santa Cruz de la Palma o.a.  vis, vlees, specerijen, groente en fruit en wat voor de toerist meer interessantere zaken als wijnen, zaden en typische producten van La Palma vinden.

Markt hal in Santa Cruz de la Palma.

Op vrijwel alle markten op La Palma tref je een ouwerwets karretje aan waar je vers geperst suikerriet sap aangelengd met vruchtensap naar keuze kunt kopen. Ook hier op de markt kun je een glaasje van dit lekkers kopen. Maar dan niet uit ouwerwetse kar met een groot ronddraaiend wiel maar uit een klein roestvrijstaal machientje. Wat een contrast met dit oude gebouw ! Waarschijnlijk is deze keuze gemaakt i.v.m. de beperkte ruimte.

Versmarkt in Santa Cruz de la Palma.

vakantiehuizen

 

Beleef La Palma !