www.vakantiehuizenlapalma.nl

overdekte markt Los Llanos op La Palma met producten van het eiland

Ingang mercado noordzijde.

Vlak bij het busstation aan Calle Enrique Menderos ligt de overdekte markt van Los Llanos de Aridane. In de volksmond heet deze markt Mercadillo of Mercado Municipal. Maar op het gebouw zelf staat vermeld Plaza Mercado. Dat zal nog wel stammen uit de tijd dat de markt nog niet overdekt was.

Ingang mercado zuidzijde

In het knusse marktgebouw zijn dagelijks (behalve zondags) van acht uur ‘s morgens tot half drie ‘s middags allerlei kraampjes te vinden die vooral veel verkopen op het gebied van vers producten.

Verse vis van de middag ervoor of afgelopen nacht.

Er is een slagerij en meerdere kraampjes die overheerlijke gebraden kippen van het spit verkopen om  mee te nemen. Diverse groentekraampjes bieden hun vers gesneden groenten en vers geplukte fruit aan. De vis kraam heeft drie vitrines. Eén voor gezouten en gerookte producten, de middelste voor ‘blauwe vis’ . Dat zijn migrerende vissoorten als tonijn etc. In de rechter vitrine wordt ‘witte vis’ ten toon gespreid. Dat zijn bodemvissen en minder intensief migrerende vissoorten. 

Vers gesneden groente en vers geplukt fruit.

Een aantal kraampjes richt zich iets meer op de toerist. Daar worden typische producten van La Palma te koop aangeboden. Er is een grote keus aan specerijen, sauzen, likeuren, wijnen, zaden, koeken etc. Als je iets origineels zoekt voor de buren of kennissen die op het huis en/of huisdieren hebben gepast, 

Specerijen en zoetigheid van La Palma.

of je wilt iemand verwennen met iets wat niet op iedere straathoek gekocht kan worden, is de markt de plek om daar naar te zoeken.

Typische drankjes van La Palma.

In een hoek van het gebouw is een koffie bar waar je ook heerlijke en goed gevulde broodjes kunt afhalen om bijvoorbeeld mee te nemen de bergen in. 

Gezouten producten van La Palma.

Hier op de overdekte  markt van Los Llanos de Aridane is je euro nog echt veel waard.

Typische waren van het Canarissche eiland La Palma

vakantiehuizen

 

Beleef La Palma !